Esquiadors solidaris amb la donació de sangCREU ROJA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Creu Roja va encetar ahir la campanya de donació de sang del 2017 a les pistes de Vallnord-Pal que s’ha batejat amb el nom de Som donants d’alçada. Segons va explicar el gerent de la Creu Roja, Sergi Penedès, l’experiència va ser prou profitosa. “Ha estat un dia esplèndid i hi ha hagut molta gent”, va exposar. Així doncs, l’entitat va registrar fins a 65 formularis de persones amb voluntat de donar sang, si bé ahir al vespre encara no es tenia el detall de quantes havien estat les donacions efectives. “Mai pot donar tothom qui s’interessa per fer-ho”, va apuntar Penedès.

Etiquetes:

Era la primera vegada que una col·lecta de sang es traslladava a les pistes d’esquí i Penedès va destacar que les xifres “són bones”. Entre els participants hi va haver tant temporers que treballen a l’estació com gent del país que va aprofitar per donar sang en trobar-se esquiant, “com gent que ha pujat expressament per la donació”. Un altre dels elements importants de la jornada va ser poder captar, també, turistes, un objectiu que es va aconseguir. “Ha vingut molta gent”, va dir.

La col·lecta es va dur a terme a la zona de la Caubella i es van poder fer donacions de les 11 a les 14 hores i de les 15 a les 18 hores. Per facilitar l’accés, el telecabina que enllaça el centre de la parròquia de la Massana amb les pistes va ser gratuït per a tots els donants.

Sergi Penedès va remarcar que el fet d’organitzar aquesta jornada a l’estació va comportar “un esforç molt més gran” que quan es fan a la capital, però malgrat tot es va mostrar satisfet pel resultat. Això sí, va indicar que per a la pròxima vegada “farem algunes millores”.

tracking