El pàrquing dels Pouets obre portes només als usuaris amb abonament

L’aparcament està limitat a vehicles de menys d’1,80 metres i 1.700 kg i tarda entre uns cinc i vuit minuts a col·locar i retirar el cotxe

El pàrquing dels Pouets obre portes només als usuaris amb abonamentSònia Bagudanch

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’aparcament dels Pouets va obrir ahir finalment les portes després de més de dues dècades intentant tirar endavant el primer equipament robotitzat del país. Sota el nom de Dionis-els Pouets –prenent el nom de l’empresa adjudicatària, que ha invertit 1,5 milions d’euros per posar a punt el pàrquing intel·ligent–, ahir a les dotze del migdia es va posar en funcionament un aparcament vertical amb capacitat per a 200 cotxes repartits en les nou plantes de l’edifici. La instal·lació, però, està limitada a vehicles de menys d’1,80 d’alçada i 1.700 quilograms de pes.

Segons van explicar ahir Fernando Ceresola, l’encarregat del pàrquing, i Artem Repin, representant de Dinois SLU, la instal·lació de moment només estarà disponible per a abonats, que hauran d’adquirir una targeta que els permetrà aparcar per 85 euros al mes. De cara a un futur, no descarten treure un altre abonament més econòmic per a treballadors de la zona. Els usuaris podran deixar-hi el cotxe tot el dia però l’aparcament romandrà obert de sis del matí a dotze de la nit. Tres treballadors i un encarregat s’ocuparan d’atendre els usuaris durant tot el dia.

Ceresola va destacar que tot i que de moment només hi podrà aparcar la gent amb abonament mensual, tenen previst que l’aparcament esdevingui rotatiu i tothom hi pugui deixar el cotxe. “Encara estem perfilant detalls. Acabarem de fer rodar la maquinària i un cop veiem que tot funciona perfecte farem que sigui rotatiu”, va assenyalar. El client s’haurà d’esperar cinc minuts per deixar el cotxe i vuit per recollir-lo, mentre els ascensors de les instal·lacions s’ocupen d’agafar el cotxe i col·locar-lo a la plaça corresponent. Malgrat que l’aparcament té tres portes, de moment només es pot accedir per la del mig, fet que podria provocar cues si més de dos vehicles pretenen entrar. “Estem en un procés de millora, habilitarem una altra porta perquè puguin entrar més cotxes. Estem en rodatge, anirem pas a pas i quan funcioni perfectament obrirem”, va argumentar l’encarregat.

Malgrat els vuit minuts que tarda l’ascensor a enretirar el vehicle per conduir-lo altre cop a la planta baixa, Ceresola va defensar que és el mateix temps que tarda un conductor a treure el cotxe d’un pàrquing convencional. A més, va subratllar els avantatges dels Pouets en matèria de seguretat. “Aquí un cotxe no es podrà enganxar amb el pilar i és impossible que accedeixin al teu cotxe o et ratllin la porta”, va apuntar. El que hi pot haver, això sí, és una fallada tecnològica. “Si el sistema nota qualsevol cosa es bloqueja tot immediatament”, va indicar.

tracking