energia

Els cotxes elèctrics tindran 2 hores gratuïtes de pàrquing i càrrega

FEDA confia implantar la mesura aquest any i espera doblar el volum d’endolls a la via pública, fins a arribar als 30 o 35

Els cotxes elèctrics tindran 2 hores gratuïtes de pàrquing i càrregaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un dels acords que Feda espera tancar amb el Govern i els comuns és el de permetre que tots els usuaris amb vehicles elèctrics disposin de dues hores de càrrega i accés gratuït a tots els punts i endolls per a vehicles sostenibles que estiguin ubicats a l’interior dels aparcaments. “Creiem que és bo donar dues hores de gratuïtat de càrrega i pàrquing, tot i que és un aspecte que encara estem tancant”, va declarar Albert Moles, director de FEDA.

Moles va explicar que aquesta mesura respon a la voluntat de mantenir l’equitat entre els clients, “així s’afavorirà el trànsit i la mobilitat dels vehicles que vulguin carregar, i evitarem que els transports es quedin durant molt de temps endollats, i s’agilitzarà el procés”, i hi va afegir que “amb dues hores de càrrega els vehicles adquireixen una autonomia que sobrepassa els 100 quilòmetres, per tant, pensem que és un termini de gratuïtat just i suficient”.

D’altra banda, Moles va indicar que durant aquest 2017 preveuen doblar la quantitat de punts de càrrega. En l’actualitat, el Principat en disposa de 15 a la via pública i es pretén que el nombre augmenti fins als 30 o 35. “Els països d’Europa que potencien la mobilitat elèctrica tenen entre 7 o 10 cotxes per endoll, i nosaltres, com tenim molts turistes, pot ser que sobrepassem aquesta ràtio, per tant, hem d’estar preparats per aquest creixement.”

A més, les diferents parts implicades en el projecte estan pensant d’incloure noves ubicacions, com ara aparcaments tancats o fins i tot hotels. “Són línies que ens agradaria desenvolupar”, va indicar el director de la compa-nyia. Al mateix temps, Moles va manifestar que la voluntat és estendre la xarxa a tot el país. “Els comuns ens cedeixen l’espai i la voluntat és desenvolupar la iniciativa a totes les parròquies”.

Esteve Vidal, conseller d’Aparcaments i Administració d’Escaldes-Engordany, va informar que a la parròquia preveuen instal·lar un punt més que se sumarà als dos ja existents, un a l’interior del pàrquing del Falgueró i l’altre al carrer Copríncep de Gaulle. El conseller va confirmar que encara no poden avançar amb exactitud quins terminis d’execució hi haurà per a la seva instal·lació, però va avançar que molt probablement se situarà a l’aparcament de Caldea.

tracking