Solució 'a mitges' als problemes d'aparcament dels estudiants d'FP

Els dies de poca ocupació ja utilitzen el pàrquing dels mestres i esperen guanyar places

Solució 'a mitges' als problemes d'aparcament dels estudiants d'FPXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La mobilització dels estudiants de formació professional a principi de mes pels problemes d’aparcament que pateixen va tenir el seu efecte. De manera immediata se’ls va permetre l’accés a l’aparcament que el Govern havia habilitat per als professors, després de perdre el terreny que s’utilitzava fins a final d’any en no poder-se renovar el lloguer. Així ho va explicar una de les representants dels alumnes, Marta Bover, que va indicar que els alumnes només poden utilitzar el pàrquing els dies que hi ha menys ocupació, “però els dies que hi ha més gent que ve amb cotxe tenim més dificultats”.

Així doncs, segueixen en espera de poder trobar una solució definitiva que els garanteixi una plaça d’aparcament. En aquest sentit, va exposar que els propers dies es preveu celebrar una nova reunió amb representants del ministeri per veure com es pot procedir. Precisament una de les alternatives en què es treballa és en la possibilitat de guanyar places d’aparcament al llarg de la carretera que condueix cap a Os de Civís. Actualment en aquesta zona hi està prohibit aparcar, però “ens van dir que parlarien amb els agents de circulació i el comú de Sant Julià per intentar que traguessin els senyals i que ens deixessin aparcar”.

Aquesta, però, no és l’única demanda dels estudiants. Un cop han pogut utilitzar el nou aparcament demanen que s’instal·li un mirall a la sortida de l’espai. Bover va explicar que en aquest punt hi ha poca visibilitat i “quan surts no veus els cotxes que venen d’Os de Civís”.

Cal recordar que una cinquantena d’alumnes d’FP van protestar el 9 de gener per la pèrdua del terreny on aparcaven fins a final d’any. Els estudiants van sortir al carrer i van tallar durant uns minuts la carretera de davant del centre de formació. Després van mantenir una trobada amb el ministre d’Educació, Èric Jover, que es va comprometre a buscar alternatives perquè els joves puguin aparcar.

tracking