Mortés planteja impulsar el pla director d'Arcalís sense que calgui consulta popular

El comú ja té el pla director de l’estació i el cònsol afirma que “segons com vagi la reunió de poble” del 28 de febrer es podria tirar endavant automàticament

Mortés planteja impulsar el pla director d'Arcalís sense que calgui consulta popularFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, va explicar ahir que “no s’ha previst estrictament” la celebració d’una consulta popular per tal de decidir si es tiren endavant o no les inversions previstes en el pla director de l’estació d’Ordino-Arcalís. Mortés ho va manifestar després de donar a conèixer, durant la sessió de consell de comú que es va celebrar ahir i arran d’una pregunta de la minoria, que el comú ja disposa del pla director i que està previst presentar-lo al consell d’administració de Secnoa el 21 de febrer i, posteriorment, el 28, en una reunió de poble.

El cònsol va indicar que serà el consell d’administració qui prengui una determinació sobre com finançar les inversions previstes. És a dir, si és necessària o no la presència d’un privat o si es busca una solució mixta. “La decisió que prenguem després la plantejarem a la reunió de poble”, va exposar Mortés, remarcant que allà “tothom podrà preguntar i en funció de com es plantegi prendrem les decisions escaients. Podria ser que tiréssim endavant el pla directament després d’aquesta reunió”. Així doncs, va donar a entendre que si la recepció de la proposta en la reunió és favorable ja no caldrà cap pas més.

El mandatari no va voler avançar els detalls del pla, però sí que va asseverar que el full de ruta final confirma la viabilitat de l’estació. “Sempre he dit que l’estació és viable, i després de veure el pla no fa més que confirmar aquesta seguretat que jo tenia que Arcalís és viable”, va manifestar. Pel que fa a les inversions previstes, va exposar que n’hi ha a curt termini i altres a llarg, i va destacar que “l’important és tenir el pla, era inviable invertir sense tenir un objectiu clar”.

Les conselleres de la minoria de Liberals+Independents, Sandra Tudó i Eva Choy, es van mostrar satisfetes pel fet de disposar ja del pla, però tot i així van advertir que arriba “una mica tard”. “La temporada està molt tirada endavant i per fer les coses ben fetes de cara a la propera temporada penso que es necessitaria més temps”, va exposar Tudó, tot afegint-hi que “confiem que estarà molt ben fet”. En aquest sentit, es van mostrar disposades a col·laborar per fer aportacions i esperen que se les escolti. “L’únic que volem és que l’estació tiri endavant, és un atractiu per a la parròquia i per a Andorra i ens agradaria que les pèrdues que hi ha no hi fossin i que els diners que hi ha de posar el comú es poguessin revertir a la parròquia”, va afirmar Tudó.

QUEIXES PER LA TRETA DE NEU

La consellera de Liberals+Independents Eva Choy va explicar que durant l’episodi de nevades de la setmana passada van rebre diverses queixes per l’operativa de treta de neu, sobretot a les voreres properes a les escoles o al centre d’atenció primària. En aquest sentit, va demanar que potser “caldria revisar els protocols”, ja que “el cònsol diu que era una nevada excepcional, però som un país de neu i hi pot haver nevades d’aquest calibre”. Choy considera que va faltar “celeritat”. Amb tot, el cònsol va argumentar que havia estat un episodi “excepcional”, que va afectar tot el país i que va fer que fins i tot quedessin saturats els recursos privats. Pel que fa als recursos del comú, va garantir que havien treballat bé i va agrair que els ciutadans haguessin complert les seves obligacions.

tracking