Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Ordino

El pla director d'Arcalís es presentarà al poble el 28 de febrer

Segons Mortés, el document "no fa més que confirmar la sensació que l'estació és viable"
Un moment de la sessió d'avui.

El pla director d'Arcalís es presentarà al poble el 28 de febrer

Un moment de la sessió d'avui.

ANA / C. G.
Actualitzada 26/01/2017 a les 17:00
El pla director de l'estació d'Ordino-Arcalís, que ha de determinar el projecte de futur per fer viable l'estació, ja està enllestit i serà presentat al consell d'administració de Secnoa el proper 21 de febrer, ha anunciat el cònsol major de la parròquia, Josep Àngel Mortés. Una setmana després, el 28 de febrer, seran els ordinencs qui coneixeran els detalls d'aquest pla en una reunió de poble. "Prendrem les decisions en funció del resultat" d'aquesta reunió i de les opinions copsades, hi ha afegit el cònsol a la sessió de comú celebrada aquest migdia. 

Serà en una reunió de poble "on tothom podrà preguntar el que vulgui" i, en funció de com es desenvolupi, "prendrem les decisions escaients". "Podria ser que es tirés endavant el pla directament, després de la reunió", ha assegurat el cònsol major, Josep Àngel Mortés, durant el Consell de Comú d'aquest dijous. És a dir, no és estrictament necessari haver de fer una consulta popular.

Mortés no ha volgut avançar detalls del document abans que no l'aprovi el consell d'administració de l'estació. Tampoc ha avançat si queda palès que cal una inversió privada, tal com reclama la minoria liberal. Únicament ha exposat que, el pla, "no fa més que confirmar la sensació que l'estació és viable".

Per la seva part, la minoria ha celebrat la finalització del pla director, tot i que considera que arriba "una mica tard", si aquest planteja que s'han de fer actuacions la propera temporada, ha manifestat la consellera Sandra Tudó. Davant aquesta crítica, el cònsol ha recordat que és un document de futur i que no totes les inversions s'han de fer a curt termini. La minoria no ha volgut jutjar aquest màster plan perquè no en coneix el contingut, i està a l'expectativa.

Queixes per la treta de neu
La també consellera liberal Eva Choy ha explicat que durant el darrer episodi de nevades han rebut diverses queixes de ciutadans en relació a l'operativa de treta de neu dels carrers per part del comú, sobretot a zones més conflictives com les escoles o el centre de salut. Choy ha plantejat que va faltar "celeritat" i que ara mateix el Comú "no té cap altra alternativa" de neteja quan hi ha nevades fortes (va quedar desert el concurs públic d'externalització del servei). Per tot plegat, considera que caldria "revisar els protocols".

Mortés ha manifestat que es va tractar "d'una nevada excepcional", i que es van viure "moments de col·lapse al país", que van "saturar" els recursos privats. Per tant, amb els recursos "dels quals disposàvem", "s'ha treballat bé i la feina s'ha fet". També ha celebrat que la gran majoria dels ciutadans han complert amb les seves obligacions de treta de neu.
  • #1 Veí de la clota
    (26/01/17 19:24)

    A la clota no serveix de res tenir un 4x4 o rodes de contacte, hi ha tant gruix i el de la pala ho deixa de qualsevol manera quan passa que es converteix en territori comanche a la que comença a nevar!

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts