reportatge

L'art que es respecta

La consellera del PS Cèlia Vendrell va proposar organitzar un concurs de decoració de façanes subvencionat pel comú durant l’últim consell que es va fer. La iniciativa, adreçada als professionals de l’‘street art’, busca mantenir netes les parets d’Escaldes.

L'art que es respectaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El món del grafit viu temps daurats. Si fa anys se’l considerava l’aneguet lleig de les arts, ara ha passat a ser vist amb complaença fins i tot a ulls institucionals. El que era un dels símbols d’expressió de la cultura underground s’ha convertit en la nineta dels ulls de molts polítics, que han vist com quatre pots d’esprai poden aconseguir el que no han pogut fer els equips de neteja ben coordinats: preservar l’embelliment urbà. Així ho va fer saber Cèlia Vendrell, consellera del Partit Socialdemòcrata d’Escaldes-Engordany durant l’últim consell de comú, que va aprofitar el torn de precs i preguntes per posar damunt de la taula la qüestió de la higiene urbana.

“Actualment tenim problemes per mantenir netes moltes parets d’Escaldes, perquè s’omplen de pintades que embruten el paisatge i encara que es netegin contínuament, les tornen a tacar”, va expressar Vendrell. Com a solució la consellera va proposar al comú encar­regar diferents obres “a artistes del grafit reconeguts” perquè decorin algunes de les façanes de la parròquia. “Hem vist que les creacions dels que es dediquen a l’street art no les toquen, hi ha com una llei de respecte entre ells”. Per il·lustrar la seva teoria va posar com a exemple el dibuix geomètric de grans dimensions que hi ha ubicat a una façana de la plaça Santa Anna, davant de l’església. “Ara ja torna a haver-hi pintades, però durant molt de temps es va mantenir intacte”, va indicar Vendrell.

En aquest sentit, Vendrell va proposar l’organització d’un concurs en diferents espais parroquials i va suggerir que diferents artistes decoressin les parets i la corporació els pagués les pintures i decidís quin és el disseny guanyador. “Seria una manera d’embellir la parròquia i aportaria valor estètic, per tant crec que és una iniciativa molt positiva per a Escaldes”.

La cònsol major, Trini Marín, va declarar que ja s’havia tirat endavant una idea similar a l’skatepark del Prat del Roure, amb nens i nenes que havien decorat espais inclús amb fustes, i també va assenyalar que la comissió de joventut estava treballant per dur a terme més iniciatives. Tanmateix, la proposta de la consellera del Partit Socialdemòcrata va ser més ambiciosa. “Jo no em refereixo a dibuixos de nens, parlo de buscar artistes que tinguin cert atractiu, perquè dins del món del grafit hi ha peces que són veritables obres d’art”, va indicar Vendrell. Ara està per veure si la proposta del PS anirà més enllà.

tracking