La neu anima les reserves al Pas de la Casa per a les pròximes setmanes

Els hotelers destaquen que les bones condicions per esquiar tindran un efecte positiu, sobretot amb vista al mes vinent

La neu anima les reserves al Pas de la Casa per a les pròximes setmanesXavier Pujol

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les fortes nevades dels darrers dies han deixat unes bones perspectives de reserves per al sector hoteler del Pas de la Casa. De fet, a conseqüència de la neu molta gent s’ha animat a visitar el país per esquiar i el sector ha notat un increment sobretot a partir de la setmana que ve i amb vista a començament de febrer. “La majoria dels clients ja havien reservat l’estada per a aquest cap de setmana amb antelació. De fet, ja estàvem plens abans de les últimes nevades. El que és cert és que molts turistes ens han trucat per venir el cap de setmana següent i també entre setmana”, van expressar des de l’hotel Parma.

Aquesta tendència es repeteix al llarg de la zona. “Després de la nevada vam rebre bastants reserves, algunes de cara al 21 i 22 de gener i també per a principi de febrer”, van declarar des de Somriu Refugi dels Isards. Al mateix temps, des de l’establiment van explicar que no havien resultat gaire perjudicats pels tancaments arran del temporal, perquè entre setmana hi havia poques reserves. “Només vam tenir un parell de cancel·lacions”, van dir.

efecte dominó

L’alta ocupació, tal com va indicar el president de la Unió Hotelera, Manel Ara, també ha repercutit a tot el país. “Nosaltres, particularment, hem tingut un increment de reserves el mes de febrer i aquesta setmana ha anat força bé. Normalment quan hi ha una nevada sempre hi ha una reacció i en aquest cas hem incrementat les reserves al febrer”, va declarar.

Cristina Canut, la presidenta d’Autèntics Hotels, va apuntar que “entre setmana els hotels que estan plens són els que tenen grups, que treballen amb tour operators o agències”. En canvi els que funcionen només amb particulars estan prop del 10% entre setmana. A partir de demà tots els establiments preveuen tenir alta ocupació.

Des de Vallnord també van destacar que la nevada incrementarà l’afluència. A Pal-Arinsal les pistes estan obertes al cent per cent i per al cap de setmana esperen molta afluència de gent perquè, a més, tindrà lloc la Copa del Món de la Font Blanca. Ordino-Arcalís, en canvi, va obrir ahir el 40% de les pistes i el 50% dels remuntadors i ha acumulat gruixos d’entre 100 i 170 centímetres. “Avui ja hi ha moviment, la gent ja puja i de cara al cap de setmana esperem tenir obertes el 100% de les pistes a les dues bandes, Ordino i Pal”, van indicar des de Vallnord.

El llegat deixat per les fortes nevades ha repercutit positivament a diferents sectors econòmics del país, però ha complicat l’accessibilitat i la mobilitat a diversos punts que ja s’està normalitzant. En concret ahir van ser necessaris els equipaments especials a la carretera general dos a partir d’Incles, al Tarter, al Serrat i a la carretera general tres d’accés a Arcalís. A més, van continuar les restriccions per als vehicles de mes de 19 tones a l’RN-22, l’accés a França. També es va produir un tall momentani a Soldeu a les deu del matí per tirs d’allau.

Els bombers va haver d’intervenir per treure blocs de gel a les teulades i van recordar que durant aquests dies aquestes accions seran habituals.

EL GOVERN AJUDA LES FAMÍLIES VULNERABLES DURANT L'ONADA DE FRED

El ministeri d’Afers Socials ha intensificat les mesures complementàries per atendre les persones que poden ser vulnerables a l’onada de fred, va relatar ahir el ministre portaveu, Jordi Cinca, en una compareixença posterior al consell de ministres. Cinca va relatar que l’objectiu és detectar aquelles famílies que poden tenir més dificultats per combatre el temporal “amb situacions precàries que els pot acabar provocant un efecte pel que fa a la pobresa energètica”. Aquest és el cas de domicilis en els quals viuen persones grans soles, nens o nadons i que “estan tenint dificultats per mantenir una situació confortable al seu habitatge que els permeti combatre les temperatures que s’estan registrant”, va puntualitzar Cinca.

Per això, el ministeri que encapçala Xavier Espot ha intensificat les visites a llars vulnerables i dotze treballadores socials de les parròquies en realitzen 25 al dia, va manifestar Cinca. Amb aquests controls el que es vol és veure quines necessitats tenen i com se’ls pot donar una resposta individualitzada a cada situació. Algunes mesures que es preveuen, segons el ministre portaveu, és oferir-los radiadors o inclús pagar-los les factures de la calefacció. “Davant d’una situació excepcional es requereixen mesures personalitzades”, va defensar Cinca. A més, va agregar que el Govern “té capacitat per fer-ho i es tracta de donar una resposta puntual”.

Malgrat que la campanya està en marxa, Cinca va assenyalar que de moment no saben quantes persones poden necessitar ajuda del Govern, ni quant li pot costar a l’executiu aquesta acció. A més, va fer una crida als centres d’atenció primària de les parròquies o els ciutadans perquè si coneixen alguna persona en aquesta situació n’informin els tècnics.

tracking