Tradicions

Milers de racions d'escudella per celebrar Sant Antoni

Escaldes, Andorra la Vella i la Massana organitzen avui la festa popular

Milers de racions d'escudella per celebrar Sant AntoniXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les parròquies d’Escaldes-Engordany, Andorra la Vella i la Massana protagonitzaran avui la tradicional escudellada de Sant Antoni, un esdeveniment popular amb una llarga trajectòria a tot el Principat que, a més a més, acollirà centenars de persones i diverses activitats.

A Escaldes la festa començarà a partir de les 13 hores i tindrà lloc a la plaça dels Dos Valires. Està previst que es reparteixin 2.000 racions d’escudella i es posarà a la venda el tradicional plat de ceràmica a un preu de 10 euros. L’acte està organitzat per l’Associació d’Amics del Pont dels Escalls, una entitat que fa més de 30 anys que organitza la celebració.

L’escudellada d’Andorra la Vella compleix enguany 48 anys i per celebrar-ho es repartiran 3.500 racions del popular àpat. A més, 14 restaurants del centre històric s’adheriran a aquesta tradició i oferiran diferents opcions gastronòmiques, com begudes i postres o cafès a preus especials. L’acte està organitzat per la Confraria d’Escudellaires i el comú, i tindrà lloc a la plaça Guillemó a les 13 hores.

La Massana, a més de celebrar l’escudellada popular, commemorarà la festivitat del patró, Sant Antoni. Per quart any, l’esdeveniment serà a càrrec d’un equip de voluntaris i estarà encapçalat per un grup de cuiners professionals de la Massana. La celebració començarà a les 11 hores, amb la missa a Sant Antoni de la Grella. I tot seguit tindran lloc els tradicionals encants a la plaça de les Fontetes. També, la diada comptarà amb l’actuació de l’Esbart de les Valls del Nord a les 13 hores. Després de l’exhibició, començarà el repartiment de l’escudella.

tracking