Indignació a Sant Julià perquè es faci de Naturlandia un parc de mínims

Majoria i oposició reben els canvis d’horaris amb sorpresa i els treballadors del parc mostren incertesa per la nova situació

Indignació a Sant Julià perquè es faci de Naturlandia un parc de mínimsXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els canvis que la direcció de Naturlandia ha decidit introduir en la gestió del parc amb uns nous horaris que s’apliquen des d’aquesta setmana han generat indignació a la parròquia. Majoria, oposició, ciutadans de la par­ròquia i treballadors de la instal·lació s’han trobat amb la reordenació de sorpresa i sense justificacions: la cota 1.600 està tancada durant l’hivern i el parc tanca de manera completa durant els mesos de maig i novembre, a més de tots els dimarts i dimecres de l’any.

Des de l’inici del mandat el cònsol major, Josep Miquel Vila, va explicar que s’encarregaria una auditoria per tal d’analitzar tant la gestió de l’equip directiu com el funcionament del parc per determinar si la correlació entre despeses i ingressos era cor­recta. L’informe també havia d’incloure el cost que tindria el parc si s’aplicaven diferent tipologies d’obertura pel que fa a calendari i horaris.

Diverses fonts consultades pel Diari van assegurar que l’estudi no s’ha explicat públicament, ni tan sols al consell d’administració de Camprabassa, ni en el si de la majoria comunal, fet que ha molestat especialment. Així, les mateixes fonts van indicar que va ser el cònsol major, el director del parc, Enric Ordóñez, i els representants de KPMG els que van acordar aplicar el pla sense debatre’l prèviament. I què diu l’auditoria? Les fonts consultades van indicar que KPMG reconeix que pel que fa a l’atracció de clients la política aplicada havia estat cor­recta, però que la gestió del parc era negativa. També s’enumeren un seguit d’activitats que pel cost de manteniment i funcionament que tenen no es justifica que estiguin obertes.

L’auditora, així, recomana incorporar un director d’operacions i deixar Ordóñez només com a responsable de la part comercial; limitar les obertures de les atraccions per reduir costos, respectant els períodes de màxima afluència però en temporada baixa, i la resta de l’any s’opta per optimitzar al màxim, i per últim es preveu una reducció de la plantilla, sobretot en el cas dels eventuals, ja que els tancaments parcials permeten als treballadors fixos fer els dies de vacances i festes corresponents sense necessitats de més contractacions.

Tot plegat ha generat indignació. Els ciutadans mostren malestar perquè es considera que les mesures no són les que va explicar Vila en la reunió de poble, els treballadors mostren especial incertesa pels dubtes sobre el seu futur i els consellers de comú es plantegen com es conservaran unes atraccions que passaran bona part de l’any tancades.

Davant d’aquesta situació, el Diari va intentar contactar de manera infructuosa amb el director del parc. Pel que fa al cònsol major, en ser qüestionat pel Diari va assegurar que “no sé quines notícies han sortit. Quan ho sàpiga valorarem si està bé o no”.

El conseller de la minoria Joan Albert Farré va reiterar que està “molt sorprès, no hi ha hagut cap comunicació ni ens han explicat res de com es justifica la decisió”. En aquest sentit, va assegurar: “Em preocupen moltes coses, com afectarà la viabilitat del parc, si afectarà els treballadors o no i si també tindrà repercussió entre els clients. Estem realment preocupats.” Farré també va indicar que la nova política aplicada “contradiu el posicionament anunciat, amb notables mesures d’estalvi però també d’altres que són contràries, com mantenir dos directors”.

D’altra banda, l’exconseller de comú Josep Majoral va mostrar-se cautelós tot assegurant que “voldria sentir el cònsol perquè ens expliqui com ho justifica”, però tot i així no va amagar que són mesures que “de cara al turista són fatals”.

DUBTES EN EL PREU DE LES ENTRADES

Els canvis d’horaris i d’obertura d’atraccions han fet que també es posin en dubte les tarifes que s’aplicaven fins ara. Fonts consultades van indicar que la voluntat és mantenir el preu de l’entrada única, però oficialment no s’ha confirmat res. Ara bé, segons es pot comprovar a la web del parc, el preu de l’entrada única d’adults es manté en 28 euros en temporada alta i en 22 en temporada baixa. No obstant això, i segons s’informa a la web, en el cas del Tobotronc els visitants poden comprar una entrada només per a aquesta activitat a un preu de 10 euros en el cas dels adults.

tracking