Andorra la Vella

Els botiguers diuen que el pàrquing continua sent barat per als visitants

L’increment de preus no els afectarà perquè als països veïns l’aparcament és més car

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els representants del sector comercial d’Andorra la Vella també van opinar sobre l’increment de més del cinquanta per cent en les tarifes dels aparcaments horitzontals de la parròquia. La presidenta de l’Associació de Comerciants de l’avinguda Meritxell, Sònia Yebra, va dir que la nova pujada no ha d’afectar negativament els turistes. “Els aparcaments dels països veïns són més cars. Per tant, no crec que el canvi vagi en detriment dels visitants.” Tot i així, Yebra va declarar que el local sí que notarà l’augment, “la mesura perjudicarà el client nacional, perquè està acostumat a deixar el cotxe al pàrquing tot el dia”, encara que, segons el seu punt de vista, no és quelcom negatiu. “Ens hem d’anar mentalitzant que els aparcaments s’han d’utilitzar un temps limitat.”

A Víctor Martín, president dels comerciants del centre històric d’Andorra a Vella, no li sembla malament la nova mesura. Concretament va declarar que “pensant-ho fredament, tot puja a la vida”, i que si el comú ha pres la decisió “és perquè ha analitzat els pros i els contres i ha cregut que era l’opció més adequada”.

Rosa Pascuet, presidenta de l’Associació de Comerciants de Riberaygua i Travesseres, va explicar que està realitzant un sondeig entre tots els associats per conèixer el seu parer i un cop tots els botiguers hagin donat la seva opinió sobre el tema podrà saber quina és la tendència general.

L'OPOSICIÓ CRITICA LA NOVA MESURA

El conseller de Liberals d’Andor­ra Víctor Pintos va manifestar que estava en contra de l’encariment de tarifes. “No hi estem d’acord, perquè entenem que és excessiu. A més, no trobem cor­recte l’augment que ha experimentat la targeta PK.” Pintos va assenyalar que entenen que es puguin apujar les tarifes “sempre que es rendibilitzin les inversions”. Dolors Carmona, del PS, també va ser molt crítica amb la mesura fa uns dies. Va manifestar que generarà “un impacte negatiu” i es va declarar en desacord sobre com s’imputa la pujada. Va criticar que la fracció s’hagi incrementat més d’un 50% i va declarar que “és la suma dels petits imports el que fa que el poder adquisitiu del ciutadà es vegi afectat”.

Els botiguers diuen que el pàrquing continua sent barat per als visitants

tracking