L'escudellada popular de la parròquia celebra 30 anys

Es repartiran 1.500 racions amb motiu de la festivitat de Sant Antoni

L'escudellada popular de la parròquia celebra 30 anysCOMÚ D'ENCAMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Encamp celebrarà el pròxim diumenge 15 de gener la festivitat de Sant Antoni amb el repartiment d’unes 1.500 racions del tradicional plat d’escudella, una tradició anual que aquest any, a més, està de celebració perquè arriba a la seva trentena edició. L’àpat estarà elaborat per les padrines del poble i pels treballadors del departament de Cultura.

Per a la preparació de l’escudella s’utilitzaran unes 3.000 mandonguilles, 700 litres de caldo, carn, arròs, cigrons, fideus, mongetes i verdures. Ingredients que seran cuinats per les mans expertes dels escudellaires, i que donaran com a resultat el tradicional àpat nadalenc.

L’objectiu que es pretén aconseguir amb aquest esdeveniment tan clàssic de la parròquia és que tothom que vulgui pugui degustar una ració d’aquest plat, que serà servit a la plaça Sant Miquel d’Encamp, a partir de les 13.30 hores. Pel que fa al Pas de la Casa, l’escudella de Sant Antoni s’elaborarà el dia diumenge 22 de gener, a partir de les 13 hores, i la cita tindrà lloc a la plaça de l’Església.

Aquell mateix diumenge dia 15 de gener, just abans de la degustació del plat tradicional, al voltant de les 13 hores, la parròquia d’Encamp acullirà també als tradicionals Encants de Sant Antoni. Un mercat típic de la regió on els manadors de la corporació d’Encamp, juntament amb el rector de la parròquia, subhastaran coques, bulls, embotits, peus de porc i d’altres productes gastronòmics típics de la regió. La recaptació que es reculli de totes les vendes anirà destinada a obres socials.

tracking