TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

El comú rescindirà el contracte a la concessionària dels Pouets

La cònsol major espera que l’empresa es posi en contacte amb la corporació “ni que sigui per tornar les claus”

La concessionària dels Pouets es compromet a obrir a inici d'agostXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Conxita Marsol, la cònsol major d’Andorra la Vella, va explicar que la corporació havia pres la decisió d’enviar una carta a l’empresa concessionària de l’aparcament dels Pouets “per notificar-los que no han complert i per tant, d’acord amb el que diu el plec de bases i amb el contracte que es va firmar, en tenim causa de rescissió”. Una decisió presa després que el passat 8 de desembre finalitzés el termini de sis mesos de pròrroga per enllestir els treballs per posar en funcionament l’equipament.

La notificació va ser enviada la setmana passada, i com va confirmar Marsol, encara no han obtingut cap resposta per part de l’adjudicatària. “Els vam trametre la carta, però no hi havia ningú i havíem de tornar-ho a provar l’endemà. Crec que finalment sí que els vam poder notificar. Tanmateix desconec com va acabar”. En tot cas, la cònsol va declarar que si fallava aquesta via “perquè no hi ha ningú al despatx”, ho resoldrien mitjançant edictes.

A més, la cònsol va comunicar que estaven en espera que l’empresa es manifestés, i va opinar que les al·legacions fetes per part de la concessionària fa aproximadament dues setmanes no ho eren pròpiament i va creure que “no tocaven, tot i que van entrar-les al comú”. Encara que va assegurar que ara, amb la recepció de la carta, “faran les al·legacions i el comú les estudiarà”.

Necessitat per a la parròquia

La cònsol va reiterar la seva voluntat de poder contactar amb l’empresa adjudicatària i va expressar que continuarien restant en espera d’una resposta. “M’agradaria parlar amb ells i que m’expliquin com està tot, però nosaltres ens devem a un contracte i hem fet el primer pas perquè no hi havia cap moviment i l’endemà de sortir a la premsa van tornar a aparèixer. Esperarem una mica més a veure què passa”, i va afegir “jo penso que es comunicaran amb nosaltres, si més no per tornar-nos les claus”, i va confirmar que estaven oberts al diàleg, “perquè sabem que l’aparcament és una necessitat de la par­ròquia i d’aquella zona en especial, però clar, volem moltes garanties i la qüestió està molt difícil”.

Precisament, la voluntat comunal de satisfer aquesta prioritat per a la parròquia va ser la que va generar que finalment no apliquessin sancions contra l’empresa després que finalitzés el termini per posar l’equipament en funcionament el 8 de desembre passat. “Segons el contracte, tot i que el 8 de juny s’havia d’acabar l’aparcament, l’empresa disposava de sis mesos més per acabar amb les obres menors que faltaven i passat aquest temps, es podrien imposar sancions. Tot i així, aquestes multes eren complicades d’aplicar i nosaltres vam decidir no recórrer a elles i vam prioritzar la necessitat de l’aparcament”, va argumentar la cònsol major.

ELS SERRADELLS INICIA UN NOVA PROMOCIÓ

Els Serradells va engegar ahir “l’operació crema de torró”, una promoció especial per als nous socis consistent en una reducció del 50% del preu de la matrícula dels abonaments, segons va informar el comú d’Andor­ra la Vella. La promoció estarà disponible fins al 22 de gener. En el cas de la subscripció individual, per exemple, la matrícula costa 25 euros en lloc dels 50 habituals. A més, ja s’ha encetat el nou sistema tarifari que ha comportat l’increment de molts preus. Una decisió que respon, entre d’altres “a la inversió feta durant els últims anys”, va dir el cònsol menor.

EL POBLET DE NADAL ES TANCA AMB BONS RESULTATS

Des del comú d’Andorra la Vella van fer un balanç molt positiu de “l’edició zero” del Poblet de Nadal. Un terme que van emprar per designar la dificultat que es té sempre que es comença una activitat nova. També, Conxita Marsol va considerar que l’esdeveniment havia obtingut un “èxit rotund de participació” i encara que no disposaven de xifres globals d’assistència la cònsol major va declarar que “gosaria dir que tothom que ha estat a Andorra durant aquest últim mes ha passat un dia o altre pel Poblet”. A més, Marsol va subratllar que el Poblet “ha servit per estirar als turistes i els compradors cap a la part alta de Meritxell, s’ha convertit en un atractiu del país i ha servit per centralitzar el Nadal a Andorra la Vella”. També Marsol va reconèixer que l’esdeveniment havia tingut certes debilitats “que s’han vist més que d’altres”, com l’espai de la plaça Guillemó. “Entenem que s’ha d’enfocar d’una manera diferent. Creiem que hem de reforçar l’oferta d’activitats per joves i nens”.

De cara a la pròxima edició la corporació vol ampliar la fira deu dies més i donar-li el tret de sortida abans, a finals de novembre. La proposta és incidir durant les primeres setmanes en la venda de productes nadalencs, i entre Nadal i Reis es programaran més activitats lúdiques. A més, la cònsol major, Conxita Marsol, va avançar que es donarà una major importància al sector gastronòmic perquè és el que més èxit ha tingut, tot i que les dimensions de l’esdeveniment no variaran gaire.

tracking