andorra la vella

Els negocis de Riberaygua auguren perjudicis per The Cloud

Afirmen que els esperen tres anys “molt dolents” mentre durin les obres de l’edifici i alerten que alguns negocis poden acabar tancant

Els negocis de Riberaygua auguren perjudicis per The CloudXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els botiguers de la zona de Riberaygua i Travesseres auguren uns anys molt perjudicials per al comerç per culpa de les obres del The Cloud i avisen que pot provocar el tancament de diversos negocis. Alerten dels greuges que el projecte provocarà al teixit comercial mentre durin els treballs de construcció del nou edifici d’Andorra Telecom i reclamen al comú que centri els seus esforços a potenciar la dinamització econòmica del barri. La presidenta de l’Associació de Comerciants de Riberaygua i Travesseres, Rosa Pascuet, assegura que “tindrem tres anys molt dolents perquè no es veurà el nostre barri”. “Tindrem un súper edifici, però mentre no estigui fet patirem”, alerta.

El principal perjudici serà l’entrada del carrer, que quedarà obstaculitzada i malmesa per les obres. “Amb les obres del The Cloud ho tindrem molt difícil, el carrer es tanca, queda molt més estret”, lamenta Pascuet. I és que si ja és complicat de per si que els compradors es desviïn de l’eix comercial, encara ho serà més durant els anys que durin les tasques per erigir la nova seu de l’operadora de telefonia, un immoble de 15.000 metres quadrats que costarà 34 milions d’euros i que està previst que estigui en servei el juliol del 2019. Segons la portaveu dels botiguers, la conseqüència més important serà que “el barri no es veurà”.

El projecte preveu una zona de pas semisoterrada que connecti l’avinguda Meritxell amb Riberaygua i Travesseres i el carrer Prada Ramon, però alguns negocis es poden quedar pel camí, alerta Pascuet. “Tot això, ho tenim a anys vista. Ja veurem els que sobreviurem”, deplora. Entre altres problemàtiques, la comerciant apunta la manca de llum i la brutícia per culpa de la gent que té animals i no manté els carrers i les voravies netes.

“Ens agradaria tindre més llum, perquè els nostres són car­rers molt foscos, i que estigués més net. L’asfalt i les voreres estan bé, però els ciutadans han de tindre més cura i recollir els excrements“, exposa.

Compensacions

Per això creu que el teixit econòmic de la zona ha de ser compensat amb campanyes de promoció de l’oferta comercial del barri. Fruit d’aquesta demanda, a l’àrea del The Cloud s’han instal·lat unes lones que envolten les obres per indicar al visitant que en aquell carrer hi ha botigues.

A banda, reclamen que hi hagi un canvi en l’impost de radicació i rebaixar el que paguen els negocis de Riberaygua i Travesseres. “El preu dels impostos per car­rers s’hauria de revisar, perquè An-dor­ra ha canviat”, sosté la representant dels botiguers, alhora que considera que “hi ha una mica de disbauxa” i el repartiment no segueix un criteri “lògic”.

tracking