El Superior rebutja el recurs de Lafoz i Troguet per la rebaixa de sous

El tribunal conclou que no hi ha vulneració dels drets fonamentals en la diferència de retribucions entre els consellers i els presidents de comissió

El Superior rebutja el recurs de Lafoz i Troguet per la rebaixa de sousXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

No hi ha cap tipus de discriminació en el fet que els consellers i els presidents de comissió percebin remuneracions diferents. El Tribunal Superior de Justícia ha desestimat el recurs d’apel·lació presentat pels consellers liberals, Jordi Troguet i Maribel Lafoz, que consideraven que la graella salarial aprovada pel comú el 14 de gener de l’any passat –que estableix que els presidents de comissió cobren 1.600 euros, 250 euros més que els consellers de comú– vulnerava els drets fonamentals. La sala administrativa del Superior conclou que “no s’ha constatat cap lesió als drets fonamentals” i que no es vulnera la Constitució.

Segons argumenta en la sentència dictada el desembre passat, no es concorre en cap discriminació en el fet que els sous dels consellers i els presidents de comissió siguin diferents perquè “el principi d’igualtat s’aplica a situacions idèntiques, és a dir, que la discriminació existeix en el cas on persones que tenen el mateix estatut són sotmeses a un règim jurídic diferent”. D’aquesta manera, posa de manifest que l’estatut d’un president de comissió és diferent de l’estatut dels consellers que no són presidents, i per tant apunta que “la diferència no és únicament la càrrega de feina, sinó també d’estatut”, de manera que no hi ha conculcació de drets entre càrrecs públics.

Troguet i Lafoz van interposar una demanda el 6 de juliol de l’any passat contra el comú per vulneració de drets fonamentals d’accés en condicions d’igualtat als càrrecs públics, demanda que va ser desestimada el 22 del mateix mes i va motivar un recurs d’apel·lació per part dels demandants formulat el 12 d’agost. Troguet i Lafoz reclamaven a la corporació que fixés una nova graella salarial en considerar que la diferència en les retribucions “no té cap base legal i atempta contra el principi d’igualtat i la prohibició d’arbitrarietat”, i “discrimina, sense cap fonament legal ni fàctic, els consellers de la majoria nomenats presidents de comissió dels de la minoria que reben un tracte més desfavorable”.

Tant el ministeri fiscal com el Govern es van posicionar al setembre defensant la base legal per permetre una retribució diferenciada en funció de la càrrega de treball assignada.

tracking