El comerç reclama un nom únic per a Meritxell i Vivand

Els botiguers de Meritxell i de Carlemany aposten per una sola denominació i rebutgen mantenir els dos noms

El comerç reclama un nom únic per a Meritxell i VivandXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els comerciants de l’avinguda Meritxell i l’avinguda Carlemany reclamen que el futur eix comercial unificat tingui un sol nom. Rebutgen així conservar els dos actuals –Vivand i Meritxell–, tal com va suggerir la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, la qual va afirmar que “és el menys important” i “si es diu de dues maneres o no no crec que sigui un problema”. A més, va confessar que la corporació encara no ha decidit i no veu clar adoptar el nom de Vivand, tal com proposa el comú d’Escaldes-Engordany. Tal com va reconèixer la cònsol Trini Marín, “li vam posar Vivand per si algun dia Andorra la Vella s’hi volia unir”.

L’Associació de Comerciants de l’Avinguda Carlemany considera que l’eix comercial amb l’avinguda Meritxell s’ha d’anomenar Vivand. La presidenta del col·lectiu, Susagna Venable, destaca que la marca ja es va escollir “pensant que havia de ser un nom que ens servís tant a la gent d’Escaldes com a la d’Andorra la Vella”. “El nom de Vivand el vam triar els comerciants pensant que si no era llavors, potser el dia de demà s’unirien al projecte d’un sol eix comercial”, exposa, i manifesta que “seria perfecte” que la capital l’acceptés. “M’agradaria que fos un sol nom,perquè ja el tenim consolidat i la feina està feta”, insisteix, i remarca que això permetria “tenir un eix comercial de país i donar-li ressò internacional”.

En aquest context, l’Associació de Comerciants de l’Avinguda Meritxell també creu que hi ha d’haver un sol nom. La presidenta, Sònia Yebra, diu que caldrà negociar-ho, però reconeix que Vivand “és un nom comercial molt arrelat” i que en la marca “és important que hi hagi la paraula Andorra”. Amb tot, avisa que s’ha de parlar per veure “si seria suficientment potent o s’ha de buscar un altre nom que ens representi de cara a l’exterior”. La portaveu considera que ara que els dos comuns han decidit treballar conjuntament és hora “d’asseure’ns, parlar del tema i posar-nos d’acord”. En aquesta línia, creu que es podria encarregar un estudi professional per buscar el nom de la futura marca.

El que tenen clar els agents econòmics d’ambdues avingudes és que l’aposta per una estratègia comuna serà beneficiosa per al comerç i el turisme del país. Yebra assegura que serà “un pas endavant cap al futur” que “canviarà molt la forma de treballar per al comerç d’Andorra”. “Hi sortirem guanyant tots com a país”, indica. De la seva banda, Venable veu la unió com “el pas natural” perquè –argumenta– “la gent de fora no entén que aquesta és la parròquia d’Escaldes i aquella la d’Andorra la Vella”.

Per això veu important que l’avinguda estigui “totalment unificada i es vegi com un eix comercial únic”. A més, remarca que molts empresaris que tenen botigues a les dues parròquies no veien bé que es mantinguessin les diferències. Yebra coincideix a assenyalar que el fet de comptar amb una sola imatge “farà que el vianant no diferenciï un espai d’un altre”, i subratlla que el canvi serà positiu a nivell comunicatiu, ja que “ens ajudarà a unir esforços i comercialment donarà molta força també per comunicar a l’exterior”.

Les dues associacions defensen soterrar el trànsit a la Rotonda i al carrer de la Unió per aconseguir una zona de vianants “segura, més neta i més agradable per passejar-hi”.

APOSTA BENEFICIOSA PER A RIBERAYGUA

El futur eix comercial unificat serà també beneficiós i tindrà conseqüències positives també per a les zones comercials adjacents, com Riberaygua i Travesseres. La presidenta del col·lectiu, Rosa Pascuet, celebra la decisió de les dues corporacions d’optar per un embelliment conjunt, perquè “si l’eix comercial funciona també funcionarà Riberaygua”. “El que beneficia Andorra beneficia Riberaygua”, sosté, i afirma que si les avingudes Meritxell i Carlemany funcionen millor a nivell de comerç l’àrea que envolta el carrer Bonaventura Riberaygua també se’n ressentirà positivament. “Em sembla magnífic que per fi fem que la gent de fora no s’adoni que hi ha rivalitat entre Escaldes i Andorra”, manifesta, i té clar que les estratègies comunes entre les dues par­ròquies “ajudaran en tot”.

tracking