El cònsol obre la porta a edificar a Arcalís

Els inversors privats mantenen l’interès en el camp de neu i esperen a conèixer el pla estratègic

El cònsol obre la porta a edificar a ArcalísFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Josep Àngel Mortés, el cònsol major d’Ordino, va expressar que no descarta la possibilitat de permetre edificar al terreny que ocupa l’estació d’Ordino-Arcalís. Així ho va fer saber ahir durant la sessió del consell del comú, en què també va aprofitar per puntualitzar que ara per ara la Llei del sòl no ho permet i que, per tant, s’hi hauria de fer una modificació.

“En el cas que el pla estratègic de l’estació ens digués que s’ha de construir a Arcalís hauríem de canviar la Llei del sòl, i seria una de les primeres fases que tiraríem endavant en el projecte”, va manifestar Mortés, i va continuar: “Jo no estic ni a favor ni en contra que s’hi pugui edificar, el que m’interessa és que el projecte sigui factible, i si així s’acaba establint, perquè s’acaba considerant que es tracta de la millor opció, farem els moviments corresponents per tal de fer les modificacions necessàries.”

A més a més, el cònsol va comunicar que la presentació del pla estratègic està prevista per al gener o febrer i que es farà pública en una reunió del poble, en què també es podran votar les diferents opcions que el comú posarà a sobre de la taula, i la possibilitat d’edificar en serà una. “Volem que el públic s’expressi i doni la seva opinió i si el poble no vol aquesta opció no la tirarem endavant”, va declarar Mortés.

En aquest sentit, el cònsol va indicar que “es pot urbanitzar de moltes maneres”. “Pots destrossar l’entorn o pots fer-ho d’una manera sostenible”, i també va parlar de les limitacions que existeixen a la zona: “Hi ha un alt risc d’allaus i això ens limita la capacitat de construcció. Tot i així, hi ha àrees on sí que s’hi poden fer coses, però és molt important explicar-ho bé.”

Els inversors

Sandra Tudó, de l’oposició, va declarar que els inversors privats continuen estant interessats en l’estació i estan en espera de conèixer el contingut del “masterplan” i de veure “com s’encararà en funció del que vulgui el poble”. A partir d’aquí, decidiran.

La consellera de la minoria també va destacar que el que més atrau els inversors és la qualitat de la neu de les pistes i el fet que sigui una estació petita, però amb moltes opcions d’esquí diferents. I també va apuntar que “no volem que es perdi el prestigi i, per tant, en cap cas permetríem que Ordino-Arcalís es convertís en una macroestació”.

D’altra banda, el cònsol va argumentar que encara no pot explicar cap punt del pla estratègic perquè “és un projecte en el qual els tècnics estan treballant i prefereixo esperar-me que estigui acabat”. En aquest sentit, Tudó només va confirmar que estan “buscant la manera de tenir més diners per tirar endavant l’estació a nivell de canvi d’infraestruc­tures”.

tracking