Ensisa contracta més seguretat per evitar el 'botellón' al Tarter

S’informarà qui es quedi a l’aparcament de l’estació que és una propietat privada i que no s’hi pot fer aquest tipus d’activitat

Ensisa contracta més seguretat per evitar el 'botellón' al TarterFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les queixes d’alguns restauradors del Tarter sobre els joves que surten de l’Abarset i es queden al pàrquing a fer botellón han fet reaccionar tant Grandvalira-Ensisa –titular del bar– com el comú. Segons van confirmar el cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, i la mateixa estació es reforçarà la seguretat privada de què es disposa. Des de Grandvalira es va explicar que es contractarà més personal de seguretat per destinar una patrulla a l’aparcament “que informarà la gent que allò és una propietat privada i que el botellón no hi està permès”. Tot i així, des del domini es va recordar que el que pugui fer la gent un cop el bar tanca “no és responsabilitat nostra”. Unes mesures de seguretat que no és el primer any que es tenen, sinó que la temporada passada ja estaven dispo­nibles.

Etiquetes:

Josep Mandicó va explicar que en alguna ocasió el comú havia rebut “queixes generalitzades” sobre el problema del botellón, “però no concretament d’allà”. En aquest sentit, va deixar clar que és un tema que tenen en compte i que, de fet, el cap de setmana passat es va anar a controlar “i no hi havia ningú”. Considera que ara fa quinze dies la situació s’hauria pogut agreujar per la major presència de turistes coincidint amb el pont de la Puríssima. “Va ser el primer dia i potser es va allargar més del normal, però hi estem a sobre”, va exposar Mandicó. Tot i admetre que el problema es dona perquè “és com una sortida de discoteca, la gent s’acumula i després va marxant”, el cònsol major va deixar clar que “arran d’aquestes queixes reforçarem la seguretat i intentarem eliminar-lo. La solució passa per aquí, que hi hagi més vigilància”. És per aquest motiu que des de la corporació local també s’ha decidit actuar i es destinaran més agents de circulació a la zona. “També hem demanat a la policia que ens doni un cop de mà”, va afirmar Mandicó.

D’altra banda, des de Grandvalira es va remarcar que l’Abarset és un local que presenta un horari ajustat (tanca a les nou de la nit) i que està encarat a l’après-ski, per la qual cosa “s’evita que entri en horaris més conflictius”. I és que la seva voluntat és que els esquiadors puguin gaudir d’una estona d’oci, però que l’endemà puguin tornar a les pistes en perfectes condicions.

A més, es va destacar el dispositiu de seguretat amb què es compta. “Tenim personal de seguretat durant les festes, els caps de setmana i festius, i es fan controls de venda d’alcohol a menors d’edat”, van manifestar des de l’estació, i hi van afegir que, de fet, enguany es va contactar amb Protecció Civil perquè revisés les instal·lacions, el pla d’emergències i el pla d’operacions. “La valoració va ser molt positiva, també amb relació a les mesures de seguretat”, van exposar. D’altra banda, si hi ha algun problema “s’avisa la policia”. També es va destacar que es compleixen els límits de soroll.

Sense problemes

El cònsol major de Canillo va indicar que la parròquia no acostuma a tenir problemes de botellón. “No som una parròquia amb gaires problemes, de moment. En patim per la festa major i algun cap de setmana, però no tenim constància de res més”, va assegurar.

tracking