Escaldes posarà més càmeres de vigilància a la parròquia

Marín anuncia que per ara es posaran tres dispositius a l’avinguda Carlemany i un altre prop de l’arxiu històric

Escaldes posarà més càmeres de vigilància a la parròquiaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La cònsol major d’Escaldes-Engordany va explicar ahir que la junta de govern ha decidit comprar més càmeres de vigilància per instal·lar-les per tota la par­ròquia. La mesura s’ha pres després de l’episodi de robatoris que la zona d’Engordany va viure la matinada de diumenge a dilluns. “Esperem que sigui un fet puntual i aïllat, però el que va passar dilluns no havia passat mai”, va exposar la cònsol major, Trini Marín. Així doncs, mentre se segueix en espera de saber com acaba la investigació de la policia per localitzar els responsables dels fets, la cònsol va explicar que per ara es posaran tres càmeres més a l’avinguda Carlemany –on ja n’hi ha cinc per controlar els cotxes que hi accedeixen– a més d’una altra prop de l’arxiu històric.

“A més, vam prendre la decisió que mirarem de posar càmeres a tota la parròquia”, va manifestar, afegint que també es donarà curs a la demanda dels veïns i comerciants del carrer d’Engordany per reforçar la il·luminació. “També hem donat directrius als agents de circulació perquè reforcin les rondes que fan cada dia”, va exposar. Marín va deixar clar que “a la parròquia sempre hem estat tranquils i hem de fer tota la confiança a la policia, que fa molt bé la seva feina”. De fet, creu que és més probable que es tracti d’una bretolada no pas d’una acció feta per professionals, en relació, sobretot, a la forma d’actuar, ja que va recordar que “les portes es van forçar amb ferros i els comerços al quals van entrar van trencar els vidres amb pedres”.

El ministre d’Interior, Xavier Espot, va afirmar que “el modus operandi és completament diferent dels furts amb força de les setmanes anteriors”, però malgrat tot va insistir que “la investigació segueix en curs i tenim tots els mitjans i efectius destinats a esbrinar qui són els autors”. És més, va apuntar que “intentarem que la investigació reïxi com més aviat millor”.

Espot considera que el fet que hagin coincidit en el temps les dues problemàtiques ha estat “pura casualitat”, perquè “uns fets i altres no semblen obeir al mateix patró”. També va explicar que el tipus de furts que es van produir a Escaldes “són bastant propis d’abans de les festes de Nadal”. Amb tot, el ministre va demanar que es deixi que “la justícia faci la seva feina” i va remarcar que en el cas dels robatoris en xalets, “la policia ha fet bé la seva feina i hi ha uns possibles autors detinguts”.

Precisament, en relació a la investigació dels robatoris a diferents xalets del país, Espot va recordar que es tracta d’un tema “judicialitzat” i que el que cal és deixar que s’acabin d’instruir els fets per poder determinar “si hi pot haver algun altre autor o quins són els fets concrets que se’ls poden atribuir”. Una tasca que “correspon al batlle”.

ELS COMERCIANTS ESPEREN NOTÍCIES

Els botiguers afectats per l’onada de robatoris que va sacsejar Escaldes dilluns a la matinada estan pendents de rebre notícies sobre la identitat dels responsables dels fets. “Estem en espera de respostes”, van declarar des de la carnisseria Mora. La propietària de la perruqueria Zaïra va expressar al Diari la seva consternació en adonar-se que a més dels aproximadament 1.000 euros sostrets en objectes de valor, li havien robat una bossa plena de regals per a la seva filla. “Hi havia una tauleta de més de 200 euros i moltes joguines”, va lamentar la propietària.

tracking