Sanció de 7.000 euros per tenir apartaments turístics il·legals

El comú multa una empresa per no tenir declarats els pisos ni disposar de registre de comerç

Sanció de 7.000 euros per a una empresa per tenir apartaments turístics il·legalsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La inspectora tributària del comú de Canillo fa un mes que treballa per detectar aquells apartaments turístics il·legals que hi ha a la par­ròquia i segons va explicar el conseller de Finances, Marc Casal, la tasca ja ha començat a donar fruits. La feina de despatx que ha dut a terme ha permès detectar un total de 13 empreses que el comú ha de clarificar si estan ben declarades al comú o no. I d’aquestes, “n’hi havia una que estava claríssim” que es trobava en situació irregular “perquè ja s’havia detectat anteriorment”. Casal va explicar que es tracta d’una empresa que “no té declarat la totalitat dels apartaments que està explotant i que no ha demanat l’obertura de comerç a la parròquia”. Així doncs es va procedir a obrir-li un expedient i sancionar-la amb 7.000 euros. El conseller va informar que també s’han iniciat “la feina de carrer” amb la inspecció d’una trentena d’apartaments durant els dies del pont de la Puríssima.

Casal ho va explicar justament en finalitzar una sessió de consell de comú en la qual es va informar que s’han introduït canvis en l’ordinació tributària referent a les taxes dels apartaments turístics i apartaments moblats de vacances. D’una banda s’han separat els dos epígrafs referents als tipus d’apartaments i de l’altra s’ha eliminat el sostre que existia pel que fa al preu per metre quadrat. “Es pagava un tant per metre quadrat però hi havia un topall de manera que hi havia competència deslleial amb les empreses petites”, va detallar Casal, ja que a les grans empreses se’ls aplicava el límit i per tant “la taxa era molt inferior al que podia pagar una petita explotació. Ara tothom pagarà el mateix”, va destacar.

Tot plegat ho va explicar coincidit amb l’aprovació del pressupost per a l’any 2017 que ascendeix a 12.142.603 euros. En el capítol de despeses destaca la partida d’inversió que s’incrementa un 7% passant de 10,6 milions el 2016 a 11,3 milions l’any que ve. L’increment s’ha pogut dur a terme gràcies al retorn anticipat de l’amortització de préstec que s’haurà fet durant aquest any. Pel que fa als projectes previstos, en destaca l’embelliment del carrer gran de Canillo amb una inversió de 570.000 euros o l’estudi i remodelació de l’edifici del Telecabina amb un pressupost de 300.000 euros.

La corporació també va aprovar la revisió del marc pressupostari i per als exercicis 2018-2019 s’ha previst una partida de 2 milions d’euros per fer millores al Roc del Quer i també s’hi ha incorporat el projecte per fer un aparcament a Soldeu millorant l’arribada de la pista de l’Avet.

D’altra banda, en la sessió celebrada ahir al vespre també es va informar de l’execució pressupostària del tercer trimestre que presenta un superàvit de 2,2 milions. Cal dir que algunes partides d’ingressos superen les previsions. És el cas de l’ITP que fins a final de setembre s’havia previst una recaptació de 270.000 euros i ja ascendeix a 470.000.

Embelliment

El comú també va adjudicar la primera fase dels treballs d’embelliment del nucli antic de Canillo i la renovació dels serveis per un import de 880.000 euros. Al mateix temps també es va aprovar una modificació de l’ordinació reguladora de les terrasses de bar, amb un increment del preu per metre quadrat i millores pel que fa a la seguretat.

LA XIFRA

137.171 euros és el resultat d’explotació del Palau de Gel en data 30 de setembre. A més, s’ha assolit un autofinançament del 77,58%. El comú també ha aprovat uns nous estatuts per adaptar el Palau de Gel a la nova llei de societats, que no impliquen canvis. A més, es mantenen les negociacions per allargar el lloguer dels terrenys.

RESULTAT HISTÒRIC D'ENSISA

El director general d’Ensisa, Conrad Blanch, va presentar ahir el tancament de comptes de la temporada 2016-2017 que presenta un resultat positiu de 4,82 milions d’euros. Blanch va assegurar que es tracta “del millor resultat de la història” de la societat i va posar en relleu, també el fet que durant la temporada passada els ingressos es van incrementar un 16% arribant fins als 35 milions. D’altra banda va informar que el consell d’administració ha proposat repartir un milió d’euros en dividends mentre que la resta de diners dels beneficis anirien a reserves.

tracking