El comú aprova un pressupost de 27,5 milions

Els comptes per al 2017 són un 13% superiors als de l’any anterior i es faran més inversions

El comú aprova un pressupost de 27,5 milionsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Escaldes-Engordany va aprovar ahir en el consell de comú un pressupost de cara al 2017 de 27,5 milions d’euros, una xifra un 13% superior al de l’exercici anterior. “Hem passat de 24 milions d’euros durant el 2016 a 27, uns tres milions més en un any”, va expressar Núria Gómez, la consellera de Finances, un pressupost que segons la seva opinió “és decidit i creix significativament i en cap cas és continuista”, va declarar la consellera en relació a les crítiques fetes per una part de l’oposició. A més, esperen tancar el 2016 amb un nivell d’endeutament del 107% del sostre permès. Segons el comú “això indica que s’ha reduït en un terç el deute dels últims cinc anys”.

La majoria comunal va destacar que la capacitat de creixement es deu al fet que es podrà finançar aproximadament un 11% amb la incorporació de romanents de tresoreria existents. La resta, un 87% del pressupost, el comú preveu finançar-lo amb els ingressos corrents que es generaran durant aquest exercici. A més, la cònsol major, Trini Marín, va recordar que l’augment de l’impost de propietat, aprovat el passat mes de febrer, també està incrementant els ingressos. De cara al 2017 el comú congelarà tots els preus públics i tributs.

5,2 milions d’inversions

La inversió prevista per al 2017 és de 5,2 milions d’euros i anirà principalment destinada a la millora d’instal·lacions comunals i a la posada en funcionament d’equipaments públics. Entre elles, la cònsol major va destacar les obres de l’aparcament de la part alta, que elevarà el nivell d’endeutament un 131%, o l’obertura del carrer de Sant Antoni, que permetrà prolongar la trama urbana i lligar la carretera de l’Obac amb el centre.

Marín també va mencionar la possible adquisició de la parcel·la del casino, el terreny que hi ha davant de l’església de Sant Pere Màrtir, una compra que el comú ja es plantejava el 2013, però que finalment va acabar desestimant per l’elevat cost que suposava. “Ara ens trobem davant d’uns preus que podríem accedir-hi, encara que no és el moment de parlar dels costos” va expressar el cònsol menor, Marc Calvet, que va afegir que “comentarem els detalls quan es faci la pròxima reunió de poble, el mes de març”. D’altra banda, la corporació va explicar la reforma prevista a les piscines comunals i el gimnàs, per les quals s’invertiran 500.000 euros. L’oposició va mostrar el seu desacord amb aquesta mesura. “El principal problema de l’edifici són les filtracions d’aigua que hi ha al sostre i aquest aspecte no quedarà resolt”, va denunciar Cèlia Vendrell del PS. El comú també va subratllar la partida prevista per al lloguer d’espais destinats al Museu Thyssen, una iniciativa que va qualificar “de dinamitzadora” i va assegurar que convertirà la parròquia en “un pol cultural”.

La corporació també va destacar la inversió feta durant aquest any amb la separativa d’aigües pluvials i residuals i les obres d’embelliment de l’avinguda del Fener, pels quals el comú destinarà un total de dos milions d’euros i continuarà durant el 2017.

El comú aprova un pressupost de 27,5 milions

tracking