reportatge

Al cor de la parròquia

El comú inaugura la nova Casa Pairal

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al cor de la parròquia i en un local diàfan, obert i transparent, així és la nova casa pairal d’Andorra la Vella, segons la cònsol major, Conxita Marsol.

En un acte ple d’autoritats i de persones de la tercera edat, ahir es va inaugurar la seu per a la gent gran, al bell mig d’Andorra la Vella: la plaça del Poble. “Han tingut un canvi total, és un lloc molt obert, molt transparent, en contacte amb la ciutadania, amb les activitats del poble, que és el que ells volien”, va valorar ahir Marsol durant l’acte, que va ressaltar que a més es troba “al cor d’Andorra la Vella” i al centre de l’activitat de la ciutat. “Volem que estigueu al centre de la capital i de les nostres iniciatives, heu donat molt pel país, sou els que heu construït molt Andorra i tot el que heu fet per a nosaltres ens sembla poc”, va defensar la cònsol.

Per Marsol aquesta seu era un deute que tenien amb la gent gran del país, ja que l’antiga casa pairal estava “soterrada”, mentre que ara el comú els ha “traslladat en un lloc obert, amb sol, en convivència amb la ciutat”.

Les dolces veus del cor van amainar la festa de la mà d’un piano. Entre elles hi havia la degana de l’entitat, Leonor Badia, que es mostrava molt satisfeta amb la nova localització. “M’encanta perquè aquí hi ha més vida. Surts aquí i veus els nens jugant, la gent passejant, les muntanyes, si fa sol, si plou, ho veus tot, i la natura, que dóna vida”, va manifestar Badia amb un somriure. De fet, ahir el sol entrava pels diàfans vidres de l’edifici i fora s’hi veien nens jugant. “Hem fet un canvi fenomenal”, va matisar Badia.

Ella no era l’única que va valorar amb satisfacció la nova seu. També es va mostrar entusiasmat el president de l’Associació de la Gent Gran d’Andorra la Vella, Andreu Pedra, que va ressaltar que aquesta casa pairal és “més cèntrica, més accessible i també més a prop de tot el jovent que es dóna trobada a aquesta plaça”. Així doncs, Pedra va considerar que el lloc on es troba la nova seu pot ajudar a teixir “els llaços entre aquestes generacions, la d’experiència i la de futur”.

Una pista de petanca

Marsol va aprofitar l’ocasió per anunciar que aviat preveuen instal·lar una pista de petanca a la plaça del Poble “com a complement de la casa pairal”, on els avis podran jugar a aquest esport.

D’altra banda, va exposar que les activitats que es realitzaran a la casa pairal seran les mateixes que s’han fet fins ara.

Al cor de la parròquia

tracking