DA reivindica la rebaixa en 70 milions dels deutes comunals

Els cònsols demòcrates afirmen que l’endeutament s’ha reduït fins a 70 milions en quatre anys i que han sanejat les arques dels comuns

DA reivindica la rebaixa en 70 milions dels deutes comunalsXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Celebració demòcrata amb motiu del primer aniversari de les eleccions comunals que es van dur a terme avui fa un any. La formació va reunir ahir cònsols i consellers, així com la plana major del partit i membres del Govern, per exhibir la feina feta per les corporacions que comanden els taronges, que van obtenir la victòria en sis dels set comuns del país. Els cònsols van reivindicar les consecucions comunals dels darrers dotze mesos i van apostar per seguir el dictat del lema Tots som un que els va portar a la victòria el 13 de desembre passat.

El sanejament de les finances comunals i la reducció de l’endeutament va ser la fita més exhibida a la cimera taronja d’ahir al Centre de Congressos, amb el cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, assegurant que des del 2012 el deute de les corporacions s’ha vist rebaixat en 70 milions d’euros. “Una feina que ha continuat el 2016” després de les “modificacions estructurals importants” que es van haver de fer el mandat passat. “No podíem continuar amb la disbauxa que hi havia hagut, els comuns han fet un esforç molt important i les inversions que vam haver de parar des del 2015 han continuat”, va exposar. El mandatari d’Encamp, Jordi Torres, va afirmar que s’han assolit “unes finances sanejades i la reducció de l’endeutament”, i va assenyalar que “hem de seguir en aquesta línia”, alhora que va apostar per “apuntalar” el turisme potenciant les estacions d’esquí i els esdeveniments esportius.

Apujar preus

El cònsol encampadà va anunciar que “l’objectiu futur” serà apujar els preus dels serveis públics, que actualment estan “molt per sota” del cost real. En aquest sentit, va demanar que s’equiparin els preus als del mercat per a la gent que s’ho pot permetre. “Hem d’anar a buscar que els que puguin paguin el preu que val realment el servei”, va dir, deixant clar que s’hauran de subvencionar els serveis als ciutadans amb menys poder adquisitiu. “Hem d’anar cap aquí”, va refermar.

Una de les intervencions més aplaudides va ser la del conseller de la Massana a la minoria, Albert Esteve, que va defensar que “una oposició responsable i constructiva és possible” malgrat les dificultats que hi va haver per conformar llista. “Sabíem que anàvem a perdre i això no agradava a ningú”, va confessar, mostrant-se “orgullós” perquè “calia lluitar per aquest projecte encara que fos sense possibilitats de guanyar”. El conseller de Sant Julià de Lòria Joan Vidal va enumerar les tasques dutes a terme per la majoria de Laurèdia en Comú, destacant que mentre que fa un any l’endeutament era del 92% avui se situa en el 82%. “Hem aconseguit sortir del sostre d’endeutament, hem pagat tots els proveïdors de Camprabassa i hem reduït les despeses un 14%”, va argumentar, apuntant també la millora de la neteja dels car­rers, els dos nous aparcaments o l’elaboració del cadastre.

Capital i Escaldes

Les cònsols d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, Conxita Marsol i Trini Marín, van fer gala de la mà estesa i l’esperit de col·laboració entre les dues par­ròquies per “transformar Vivand en l’avinguda del futur unint esforços amb Andorra la Vella”, segons la governant escaldenca, o esdevenir “la capital del comerç del país i tornar a recuperar l’orgull”, segons Marsol. Malgrat que l’endeutament està “controlat”, la cònsol va lamentar patir un “endarreriment” pel que fa a inversions per l’elevada despesa cor­rent. Pel que fa al partit, va destacar que “un any després de la crisi de BPA els electors ens van tornar a fer confiança i això ho hem de tenir present”.

tracking