Reportatge

Una aposta més local

Melmelades naturals, cosmètica orgànica, embotits casolans o ratafia artesanal són alguns dels productes que es podien comprar a les parades de la Massana.

Una aposta més localCOMÚ DE LA MASSANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Curiosos que es paraven a mirar les paradetes, persones que deambulaven soles, amb parella o en família per la plaça de les Fontetes i nens somrient a la pista de gel són algunes de les estampes que s’han repetit durant els deu dies de la novena edició del mercat de la Massana, que va tancar ahir i que enguany ha potenciat el producte local. “La idea és dinamitzar el comerç de la Massana”, ressalta Jael Pozo, consellera de Cultura.

Un d’aquests productes són les melmelades el Pastador, fabricades a Sispony, que guarden els secrets de l’agricultura andorrana, ja que es fan amb productes del món rural autòcton com ceba o pebrot vermell. A la parada veïna hi havia les Posicions de Lluna Nova, una empresa de l’Aldosa que fabrica amb plantes com l’àrnica, la calèndula o la tarongina cremes per combatre les contusions, les irritacions de pell o l’estrès, respectivament. A més, en altres estands es podien comprar embotits casolans o ratafia natural. “El turista i el públic local vol trobar coses autèntiques, productes d’aquí”, assegura Pozo.

Tot i que no hi ha xifres oficials del nombre de visitants que ha rebut el mercat, que va obrir el 2 de desembre, la consellera relata que els comerciants diuen que els dies amb més vendes han estat els dos caps de setmana i el 8 de desembre, coincidint amb el pont. També s’ha registrat un major nombre d’afluència quan hi ha hagut activitats com els concerts de gòspel o de jazz.

Pozo assenyala que una mostra que el mercat s’ha consolidat és que el públic local “li és fidel”.

tracking