El comú contractarà tres urbans per cobrir jubilacions

Visa afirma que la decisió s’ha pres per “assegurar uns mínims” al servei

El comú contractarà tres urbans per cobrir jubilacionsArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Sant Julià de Lòria va fer públic ahir al BOPA un edicte extern per contractar tres agents per al servei de circulació comunal. Segons va explicar el conseller de Serveis Públics, Joan Visa, la decisió s’ha pres per poder cobrir tres jubilacions que es produiran al cos. “Les hem de suplir per no anar coixos, per garantir uns mínims”, va afirmar. De fet, el concurs arriba després de convocar un edicte intern al qual no es va presentar ningú. Ara, els interessats tenen fins al 30 de desembre a les 15 hores per presentar les sol·licituds.

Visa va recordar que el comú no fa contractacions per ampliar el personal i que tan sols es cobreixen aquelles baixes de llarga durada en llocs que es consideren totalment necessaris. Una política que es mantindrà mentre no es puguin reconduir les finances comunals. En aquet cas, però, va argumentar que suplir aquestes jubilacions és necessari, sobretot “per garantir un bon servei a l’entrada i a la sortida de l’escola”. El conseller va explicar que actualment el cos d’agents de circulació comunal compta amb 21 agents, quan anys enrere havien arribat a ser 27. “Per sota de 21 ens dificulta poder fer el control escolar i en aquest cas estem obligats a donar un bon servei”, va argumentar.

D’altra banda i pel que fa als salaris, va exposar que en tractar-se de noves incorporacions accediran al cos com a auxiliars i per tant el seu salari serà inferior al dels urbans que es jubilen. Els nous agents hauran de passar un període d’entre sis mesos i un any com a auxiliars i si el superen satisfactòriament arribaran a ser agents.

tracking