reportatge

La màgia es fa realitat

El comú va estrenar ahir el poblet de Nadal amb un recorregut per la parròquia per mostrar les principals atraccions que coronaran Andorra la Vella durant més d’un mes. La inauguració va comptar amb un espectacle de piano aeri, un ‘mapping’ i un castell de focs.

La màgia es fa realitatXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquells que vulguin gaudir de la màgia que envolta al Nadal ja no cal que facin les maletes i se’n vagin a Lapònia. Ara aquest encís també inundarà Andorra la Vella durant més d’un mes, amb la inauguració del Poblet de Nadal.

La parròquia va desplegar ahir a la tarda tota la seva artilleria pesant per donar el tret de sortida a “la capital de les il·lusions”, tal com va descriure-la el comú, i per aconseguir-ho, la corporació va vestir de gala alguns carrers i racons de la parròquia, entre els quals l’avinguda Meritxell, la plaça Guillemó o la del Poble. A banda i banda de les voreres hi apareixien parades, oficines màgiques de correu i escenaris que recreaven les contrades llegendàries típiques dels mites nadalencs, com ara el pic dels Meners, a la plaça de la rotonda. L’indret on els menairons –uns follets trapelles– s’amaguen en espera de sortir a complir amb la seva missió, o el Bosc Encantat de la plaça Guillemó, on s’erigeixen casetes de molsa que recreen somnis.

“El resultat és espectacular. Estem molt contents i pensem que és un canvi molt important, però Andorra la Vella s’ho mereix, i avui en dia la il·lusió és necessària. A més, esperem que aquests esdeveniments aportin més turistes, més visitants i que s’incrementin les compres”, va expressar la cònsol major, Conxita Marsol, ahir a la tarda durant la inauguració del poblet, mentre passejava amb altres mandataris del comú pels escenaris que s’havien anat preparant. El recorregut va durar tres hores i va culminar amb un castell de focs. Durant tota la tarda el seguici polític va anar acompanyat per tres menairons bromistes i es va veure ampliat en arribar a la plaça de la rotonda per un públic valent que va aguantar el fred amb estoïcitat i que va meravellar-se amb el pianista aeri i la projecció d’un mapping a una façana.

Floten tecles

L’encesa de llums de l’arbre gegantí que presideix la plaça, o considerada pels més petits com la casa dels menairons, va anar precedida de l’actuació de la companyia David Moreno Floten tecles. En ella, un músic es va enfilar a un piano ubicat a sis metres d’altura i va interpretar peces musicals al compàs d’unes imatges que anaven projectant-se en la cua de l’instrument. L’espectacle es va complementar amb mostres de pirotècnia i els nens van contemplar-lo hipnotitzats tot i la inclemència del temps.

El cònsol menor, Marc Pons, va argumentar que “el pressupost previst per al poblet es manté, i fins i tot s’ha reduït”. “En total és de 360.000 euros, més la partida per l’enllumenat, situada en 200.000 euros”. A aquest total se li ha d’afegir el de promoció turística, que ni Pons ni Marsol van saber precisar, però ambdós van reiterar que els esdeveniments preparats per a aquests dos mesos “ajudaran a donar molta il·lusió”.

L'ACORD ENTRE EL COMÚ I EL PÀRQUING DE L'ANDORRA 2000 ES VA FER EN EL MANDAT ANTERIOR

L’acord firmat entre el comú d’Andorra la Vella i el centre comercial Andorra 2000, que permet a tots els usuaris disposar de mitja hora gratuïta d’estacionament al pàrquing de l’establiment, independentment de si hi compren o no, no es va signar recentment, com va publicar ahir aquest rotatiu, sinó que es remunta al mandat anterior, a la corporació que van liderar Rosa Ferrer i Jordi Minguillón. Així, l’acord no s’anuncia després de les crítiques exposades pels botiguers de la zona com a conseqüència de l’eliminació definitiva de totes les places de zona blava de l’avinguda Tarragona i de càrrega i descàr­rega, per les obres de reforma de l’avinguda Tarragona, com va publicar ahir aquest Diari

Gran part del sector comercial de la zona va manifestar el seu desacord amb la destrucció d’aparcaments que s’han anat produint els últims temps i que els perjudica, van criticar.

tracking