Arcalís tanca amb 200.000 euros en positiu

El cònsol destaca que enguany s’han facturat 5,9 milions, superant els 4,2 de l’any passat

Arcalís tanca amb 200.000 euros en positiuFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell d’administració de Secnoa va tancar ahir els comptes de la temporada 2015-2016, que a diferència de l’any passat presenten un resultat positiu. Tal com va explicar al Diari el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, l’exercici s’ha tancat amb un resultat d’explotació que presenta uns beneficis de 200.000 euros. Cal tenir present que d’aquí cal descomptar el cànon i les amortitzacions, però Mortés es va mostrar especialment satisfet perquè la temporada passada el resultat d’explotació va registrar unes pèrdues de 800.000 euros. “Estem molt satisfets, ha estat un canvi molt important”, va afirmar, tot remarcant que és “una tendència que es mantindrà”.

El canvi en el resultat el va atribuir “a una molt bona gestió, al fet que hem tingut una bona temporada i també hem de tenir en compte que hem tingut més restaurants”. Precisament, l’aposta per la restauració, també durant la temporada d’estiu, la va asse­nyalar com un dels elements claus en l’increment de la facturació. Els ingressos d’aquest any han arribat als 5,92 milions d’euros, superant així els 4,29 aconseguits l’any passat. “La restauració ha jugat un paper important per incrementar la facturació i això ens ha donat més marge”, va explicar. El cònsol es va mostrar convençut que amb els canvis introduïts pel que fa a la gestió i la tendència iniciada “anem pel bon camí”.

Així, va reiterar que els resultats són “molt positius” per reforçar l’estació. I, és més, va assegurar que “si mantenim aquesta línia estic convençut que en un parell o tres d’anys li podríem donar la volta a la situació”. Un fet que Mortés va posar per davant de l’arribada d’un privat que hi pugui invertir.

Cal recordar que el pla estratègic d’Ordino-Arcalís que la corporació preveu tenir tancat abans d’acabar l’any fixarà les opcions que es poden desenvolupar per cobrir les inversions que l’estació necessita, que segons havia explicat anteriorment el mandatari ordinenc ascendeixen de 4 a 6 milions. L’aterratge d’un privat a l’accionariat de Secnoa, però, s’ha deixat aparcat fins que no s’hagi acabat el pla.

VALLNORD OBRE LA TEMPROADA AMB 35 PISTES I FORFET A 21,5 EUROS

Vallnord obrirà demà 35 de les seves pistes, 30 remuntadors i oferint un preu especial en el forfet. Així, segons es va informar ahir des del domini, tant a Pal-Arinsal com a Arcalís s’ha fixat un preu de 21,5 euros. A la part massanenca es podrà accedir a 22 pistes i 23 remuntadors, amb gruixos de neu pols d’entre 20 i 50 centímetres. A més, l’accés a Pal es garanteix a través del telecabina. En el cas d’Arcalís hi haurà 13 pistes obertes i 4 remuntadors.

D’altra banda, des de Grandvalira, que ja va encetar la temporada la setmana passada, es va informar que demà preveu obrir un total de 147 quilòmetres esquiables, el 70% de ls superfície, per encarar el pont de la Puríssima. A més, els sis sectors estaran connectats per pista. També funcionarà l’escola d’esquí i surf de neu. Pel que fa als punt d’après-ski, dissabte obrirà l’Abarset amb l’actuació del discjòquei Wally López.

tracking