reportatge

Salvavides urbans

Escaldes instal·la dos desfibril·ladors a l’avinguda Carlemany per augmentar la supervivència de les víctimes que pateixen un atac cardíac al carrer o al domicili.

Salvavides urbansFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els últims anys, administracions i ciutadans han pres consciència de la importància de cardioprotegir la via pública, és a dir, han comprès la necessitat d’instal·lar desfibril·ladors al carrer per intervenir en cas d’un atac cardíac. Segons els experts, si la víctima accedeix a l’aparell en el primer minut de patir la crisi les possibilitats de salvar la vida augmenten per sobre del 90%. “Les aturades cardíaques són molt normals i tendeixen a succeir a casa o al carrer”, va expressar Marc Calvet, cònsol menor d’Escaldes-Engordany, durant la inauguració dels dos aparells instal·lats a la parròquia, a Carlemany. El cònsol també va justificar la seva ubicació en aquest punt en concret “per ser una artèria comercial que rep una gran afluència de gent”.

Un dels dos aparells, preparat per poder romandre permanentment a l’exterior independentment de les condicions meteorològiques, va ervir per fer una simulació davant de les mirades dels curiosos, i va demostrar la seva senzillesa.

El desfibril·lador, d’última generació, semblant a les alarmes més potents que presideixen les llars per evitar violacions de domicili, està comunicat amb el servei d’emergències i s’activa tan bon punt algú en retira el recobriment que el protegeix. La seva immediatesa va quedar demostrada després que l’expert que va realitzar la demostració obrís l’aparell, ja que al segon es va sentir la veu d’un tècnic sanitari. A més, el desfibril·lador permet que la víctima guanyi temps mentre no arriba l’ambulància i l’acompanya amb instruccions visuals i auditives.

tracking