Reportatge

Ple a les noces de plata

Unes 350 persones van gaudir ahir de les millors propostes culinàries del Principat. Ca l’Eudald va guanyar el premi al millor plat i la paradeta del Tòpic i l’hotel Coma es van imposar com a millor estand. Un cop consolidada la cita, ara l’objectiu és seguir creixent.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un cruixent xupa-xups farcit de peus de porc i foie, lasanya freda de salmó fumat amb pesto o ravioli de cua de porc de vedella són alguns dels plats que els comensals van gaudir en la 25a edició de la Mostra gastronòmica, que es va celebrar ahir al Centre de Congressos d’Ordino. “S’han venut tots els tiquets”, va confessar el cònsol ordinenc, Josep Àngel Mortés. En total, hi van assistir 350 persones procedents d’arreu del país i inclús de fora. Aquest és el cas d’Irene Fer­ràs, que va relatar que és de Barcelona i que des de fa sis anys acudeix amb un grup d’amics a la cita culinària. Per Ferràs, la gastronomia del Principat “és molt bona”.

Com marca la tradició, els estudiants d’hostaleria del Lycée francès fan de cambrers. Joana Sacramento aquest cop va assistir a la mostra com a comensal, però va relatar que fa uns anys va estar treballant-hi i en guarda un molt bon record. “Vaig ser l’única noia que va representar el Lycée i em va fer molta il·lusió”, va ressaltar cofoia.

En les noces de plata, una vintena de restauradors del país van fer gala dels seus dots culinaris, mentre que les persones feien cua als estands per provar els plats. Eudald Vila, de Ca l’Eudald, va guanyar el premi al millor plat tradicional amb el menú que va proposar: un carpaccio d’ànec amb fetge gras, vinagreta de mel i pinyons, així com cargols a l’estil de l’àvia. Des que va començar la mostra, Vila hi participa perquè “és una manera de donar a conèixer el restaurant i que la gent conegui els plats típics de la zona”.

Per la seva part, l’hotel Coma i el restaurant Tòpic, que compartien paradeta, van ser els guanyadors en la categoria del millor estand, que estava format per un taulell de fusta i decorat amb productes de la terra com bolets, patates o carxofes. Josep Maria Riba, propietari dels dos establiments, és un dels fundadors de la mostra, que va recordar que va néixer en un moment en què es deia que a Andorra no es cuinava bé. “La idea va ser treure la cuina al carrer i demostrar a la gent que es menja bé al país”, va puntualitzar. De cara al futur, Riba va proposa que la mostra s’obri a les cuines dels Pirineus com ara la francesa, la catalana, l’aragonesa i la basca.

Per la seva part, Xavier Herver, conseller de Comerç d’Ordino, va dir que l’objectiu és crear “un circuit gastronòmic” que s’allargui tot l’any, però no va voler “donar gaires pistes” perquè ho estan “lligant”.

El dinar va acabar amb un pastís per commemorar les noces de plata de la cita gastronòmica.

Ple a les noces de plata

tracking