Sant Julià externalitzarà la Fira de productors de vi i estudia fer-la biennal

El conseller Joan Vidal diu que la decisió de Visa és “respectable” però espera comptar-hi en la propera edició

Sant Julià externalitzarà la Fira de productors de vi i estudia fer-la biennalXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú ha decidit externalitzar l’organització de la propera Fira de microproductors del vi. La corporació farà un concurs perquè una empresa privada s’ocupi del muntatge i producció de la cinquena edició de la trobada. Ho va anunciar ahir el conseller d’Obres i Urbanisme, Joan Vidal, després d’inaugurar la primera fira del vehicle d’ocasió ecosostenible que se celebra a la carpa que també acollirà la cita del vi els dies 19 i 20 de novembre. Vidal, que va xifrar en 100.000 euros el cost de l’organització i en 8.500 la part proporcional de la instal·lació del recinte, va argumentar que “una fira amb un envelat com aquest de 1.500 metres quadrats té el seu cost i el muntatge és car”. A més, va apuntar que la trobada podria ser biennal i que es treballarà perquè l’aportació d’Andorra Turisme i del Govern arribi al 50%. Així mateix, s’intentarà encabir-hi més expositors –enguany n’hi haurà 61– i que paguin per l’espai que ocupen.

Vidal va fer aquestes declaracions als periodistes després que la trobada de microproductors hagi estat notícia pel fet que un dels viticultors lauredians, Joan Visa, que a més és conseller del comú, hagi decidit no participar a la mostra al·legant que no compleix els nivells de qualitat i té un cost massa elevat. Vidal va dir que la decisió és “respectable” però va lamentar que provingui precisament d’“un company nostre”. “Vam intentar que vingués i va decidir que no. Espero que la propera trobada hi sigui present”, va declarar.

Fira del vehicle ecosostenible

Vidal, així com el ministre de Salut, Carles Álvarez, i d’altres consellers de comú van tallar la cinta ahir de la primera Fira del vehicle d’ocasió ecosostenible, un certamen que neix amb l’ambició de celebrar-se cada any i acabar venent cotxes elèctrics i híbrids endollables. Vidal va avançar que avui es reuniran amb tots els agents implicats per fer balanç de la fira i va assenyalar que “en principi ha de tenir continuïtat”.

Xavier Calvís, president de l’Associació d’Importadors de Vehicles d’Andorra (AIVA), coorganitzador de la cita juntament amb el comú, va explicar que hi han participat quatre concessionaris que han aportat una trentena de cotxes. Calvís va afirmar que “la idea és engegar un projecte que acabi sent una fira ecosostenible amb producte elèctric, híbrid i híbrid endollable”.

La fira, que també compta amb motos i bicicletes elèctriques, durarà fins avui a la tarda.

Sant Julià externalitzarà la Fira de productors de vi i estudia fer-la biennal

tracking