TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

El comú hauria de destinar 800.000 euros a l'edifici de Santa Coloma

Conxita Marsol destaca que és interessant aprofitar l’immoble però que “hem de ser conscients de les nostres possibilitats” d’inversió

El comú hauria de destinar 800.000 euros a l'edifici de Santa ColomaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La inversió que s’hauria de fer a l’edifici de Santa Coloma que el comú es planteja adequar per a diferents serveis s’enfila a 800.000 euros. És l’estimació que fa la cònsol major, Conxita Marsol, que puntualitza que la corporació rumia encara si es queda l’immoble per destinar-lo a ús públic. L’element essencial per prendre la decisió és la disponibilitat pressupostària del 2017 “perquè és una inversió important”, asse­nyala la mandatària. Marsol indica que “ens aniríem als 800.000 euros comptant el pàrquing i tot l’edifici i és important, per tant el comú ho ha de valorar i dependrà del pressupost que acabem de prendre la decisió”.

La cònsol explica, en declaracions a COPE Andorra-AD Ràdio, que de moment no hi ha una predisposició “ni a favor ni en contra” de tirar endavant el projecte i apunta que la decisió “la sabrem en uns quinze dies”. El termini en què considera que estaran perfilats els comptes de l’any vinent en els quals treballa la majoria per dissenyar les accions que es concretaran l’exercici vinent. Conxita Marsol insisteix que el comú “troba interessant aprofitar aquest edifici pel que representa per a la zona, per potenciar i dinamitzar aquesta zona de la part límit d’Andorra la Vella amb Santa Coloma”, alhora que destaca l’impacte que provoca tenir un immoble de grans dimensions sense cap activitat “com aquell tancat a l’entrada de la parròquia en tots els aspectes”. Per això, sub­ratlla que la corporació de la capital entén el que representaria en positiu donar-li ús, “però hem de ser conscients de les nostres possibilitats i hem d’esperar com tanquem el pressupost per decidir-ho”.

EL 2017 O DESCARTAT

La cònsol de la capital estima que si es decideix que el comú no es queda l’edifici el projecte no s’ajornaria, sinó que probablement s’abandonaria. “Penso que es descartarà perquè tampoc la propietat pot estar esperant tota la vida”, i hi afegeix que per la informació que té hi havia algun altre interessat a desenvolupar alguna iniciativa allà, alhora que remarca que tampoc no es pot avançar ara una renúncia definitiva “perquè mai no se sap, i potser amb el temps hi pot tornar a haver l’oportunitat si el comú ho considera necessari”.

Dins de la política de millores per a Santa Coloma continua el treball per fer realitat la remodelació de l’avinguda d’Enclar. La cònsol major assevera que “ja hauria d’estar començada, però com que no tan sols depèn del comú” de moment no s’han començat les obres. El motiu del retard és que hi ha particulars que estan desenvolupant un pla parcial en aquella zona que afecta la construcció de la voravia, explica Marsol. Recorda que el pla ja està aprovat i que fa tres setmanes va mantenir una reunió amb els privats implicats “i ho tenen força avançat, han adaptat les nostres demandes i espero ara al novembre firmar un conveni i començar ben aviat aquesta obra, que en part ha de pagar la unitat d’actuació, i per això hem esperat una mica, però són diners públics i penso que val la pena esperar i fer el just i necessari”.

UNA ENTRADA ESPECTACULAR

Marsol ressalta que amb el projecte que s’ha dissenyat per millorar l’avinguda d’Enclar “quedarà una zona des del meu punt de vista espectacular, és molt maco, la voravia és una rambla de vuit o nou metres i hi haurà carril bici, tres carrils i també es pacificarà una mica aquella zona”. I emfasitza que es posarà fi a una de les mancances actuals, perquè s’hi ficarà algun pas de vianants “que és veritat que des dalt del començament de l’avinguda no hi ha cap pas per travessar la calçada”.

La cònsol destaca que la construcció en aquesta zona del camp de pràctiques per a exàmens de conduir que el Govern està fent en un terreny cedit pel comú fa que “a poc a poc anirà agafant forma i quedarà una zona de passeig i una entrada molt important a la parròquia”. I recorda que també en un solar comunal, fruit d’una cessió, s’aixecarà el museu per als frescos de Santa Coloma “al costat de l’església, que serà un plus perquè entenc que han d’estar allà i és un espai idoni per fer-ho”.

"POTSER NO ES PRESENTA NINGÚ AL CENTRE DE CONGRESSOS PERÒ HO HEM D'INTENTAR"

La majoria de la capital “ens mantenim ferms” en la necessitat de donar un ús privat al Centre de Congressos “perquè és un espai infrautilitzat per al que representa per a la corporació i no aporta gairebé res al comú”, emfasitza Marsol, i insisteix que “ho farem, potser no es presenta ningú i potser no funcionarà però ho hem de provar”. La cònsol reitera que mantenir l’equipament “és una despesa molt important per al pressupost del comú. Són 700.000 euros i no dic mentides perquè de mentides no n’he dit mai, 200.000 euros de funcionament i 500.000 del crèdit que s’ha de retornar i són diners que surten del pressupost, s’han de pagar i no es poden destinar a altres inversions”.

Marsol assenyala que es continua treballant el plec de bases “perquè aporti un plus a la parròquia i riquesa, i ara per ara no ho està fent”, i remarca que inclourà fer-hi allà activitats, “la majoria en format de 300 persones”, i una alternativa és el Teatre Comunal “que està molt bé, necessita una millora i una neteja de cara però és un espai acollidor i agradable”.

tracking