La Batllia tomba la demanda d'Alís contra l'acord entre el comú i Saetde

La sala administrativa considera que no tenia un interès legítim per poder presentar-la

La Batllia tomba la demanda d'Alís contra l'acord entre el comú i Saetde

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La secció administrativa de la Batllia ha refusat la demanda presentada per l’excònsol Miquel Alís i per Roc Rossell contra l’acord d’intencions que van signar el 24 de setembre del 2015 el comú d’Encamp i Saetde, la societat que explota les pistes de Pas de la Casa i Grau Roig. Segons va explicar en declaracions al Diari el cònsol major d’Encamp, Jordi Tor­res, la Batllia argumenta en la seva sentència la no acceptació de la demanda en el fet que l’excònsol de la parròquia i l’exconseller general no tenen un interès legítim en l’objecte del procés. És a dir, que els demandants tenien una manca de legitimació activa per presentar-la i és per això que la sala administrativa no pot examinar si l’acte denunciat és impugnable i tampoc pot fer un pronunciament de fons.

L’actual cònsol major d’Encamp va mostrar la “satisfacció” per part del comú per la resolució judicial i va recordar que “els nostres advocats ja ens havien dit que els seus arguments eren poc consistents”.

Els arguments que Alís i Rossell van plantejar a la demanda se cen­traven en l’ampliació dels anys de la concessió que s’allarga fins al 2065, l’ampliació dels ter­renys que formen part de la concessió (a partir d’ara passa a incloure també tot el pla d’Envalira que forma part dels terrenys de Concòrdia) i la rebaixa de l’1% del cànon que paga la societat al comú.

Des de la corporació sempre s’ha defensat que es tracta d’un acord d’intencions del que li agradaria al comú que Saetde fes envers l’estació i del que li agradaria a Saetde que el comú cedís per desenvolupar l’estació. “Tanta crítica i tant enrenou per un acord que com sempre hem defensat no crea obligacions jurídicament vinculants”, va reiterar ahir Torres en un missatge al seu compte de Twitter minuts després de parlar amb el Diari.

tracking