ANDORRA LA VELLA

El comú vol incentivar que s'embelleixin les façanes

L’obra de Bosque servirà de precedent per decorar el paisatge urbà

El comú vol incentivar que s'embelleixin les façanesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Transparència de Samantha Bosque ja és visible als vianants que es passegen per la rambla Molines. El mural realista de l’artista andorrana de 350 metres quadrats ubicat a la façana posterior de la casa comuna va ser inaugurat ahir pel cònsol menor d’Andorra la Vella, Marc Pons. “Abans-d’ahir es va descobrir el mural i finalment es va revelar la intriga. I el resultat és excepcional. Tenim una primera obra de l’artista i així hem contribuït a la cultura. Amb aquest precedent s’ha obert la veda perquè altres propietaris o el comú facin més actuacions”, va apuntar Pons.

La cònsol major, Conxita Marsol, també va destacar que el mural “ja és part del paisatge de la parròquia” i que servirà per “integrar elements”. En aquest sentit, Pons va subratllar que encara que l’artista va pintar el mural amb motiu de la capitalitat –Andorra la Vella ha estat la capital de la cultura iberoamericana el 2016–, la voluntat del comú és la de “portar l’art al car­rer i embellir la parròquia”, aprofitant que el passatge Molines és un dels més fotografiats d’Andor­ra la Vella a les xarxes socials.

L’obra, que reprodueix la plaça Príncep Benlloch, va ser anomenada Transparència perquè la idea de l’artista va ser recrear la ubicació, com si realment es pogués veure des de la plaça del Poble. L’artista, Samantha Bosque, també va manifestar el desig de convertir la seva obra en un “antecedent perquè se’n pugui’n fer moltes més”. Segons ella, “els murals són una manera de potenciar i fer arribar l’art al carrer, que no deixa de ser un fenomen que en els últims anys s’està fent a tot el món”. Bosque també va parlar dels timings. “El temps ens ha respectat. Hem treballat durant dos mesos de dilluns a diumenge durant vuit hores seguides i només hem parat dos dies per la pluja.”

Durant el procés va superar vàries dificultats tècniques, com ara els problemes amb la perspectiva. Moltes vegades havia de baixar de la bastida des d’on treballava i mirar el dibuix des de lluny per corregir errors. Per a la realització del mural va comptar amb l’ajuda del pare, també artista.

tracking