El comú demana la participació dels ordinencs per a la treta de neu

El comú demana la participació dels ordinencs per a la treta de neuANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d'Ordino ja ha posat en marxa la campanya de treta de neu per aquest hivern que va acompanyada d'una acció de conscienciació als prop de 4.700 ordinencs perquè col·laborin en les tasques de neteja, sobretot les entrades de les seves llars. "S'ha de fer palès que és cosa de tots", ha recalcat la cònsol menor d'Ordino, Gemma Riba, que ha explicat que ha editat 4.000 tríptics per informar i conscienciar.

Recorda, per exemple, que els propietaris han de mantenir neta de neu i de gel la vorera en la part que afronta amb la seva propietat, que poden demanar producte per a desglaç i que hi ha quinze dipòsits al llarg de la parròquia en els llocs que presenten més complicacions.

Pel que fa als mitjans tècnics i humans que posa a disposició la corporació per netejar la via, el conseller de Manteniment, Serveis i Circulació, Samuel Duró, ha informat que compten amb catorze treballadors, dels quals nou són fixos i setze vehicles, dels quals tres s'han adquirit per a aquest hivern, "sense pujar impostos", ha defensat, recordant a més que la treta de neu "és molt cara".

Duró també ha informat que hi ha un pressupost previst de 15.000 euros en hores extres del personal, tot i que també compten amb una empresa que els dóna suport en cas de nevades intenses, i per a la qual s'ha pressupostat 40.000 euros. Són xifres similars a les de l'any passat.

Per saber "si el missatge ha passat" a la ciutadania, la cònsol ha explicat que es repartiran de manera gratuïta 500 rasquetes per treure la neu del parabrises del cotxe als qui vagin al comú, tal com s'informa al tríptic informatiu.

tracking