ordino

Arcalís recupera l'explotació de tots els restaurants de l'estació

A l’estiu es va rescindir de mutu acord amb els privats el contracte de les Portelles, i actualment s’està remodelant l’espai

Arcalís recupera l'explotació de tots els restaurants de l'estacióARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Secnoa, la societat que gestiona les pistes d’esquí d’Ordino-Arcalís, ha recuperat completament l’explotació de tots els punts de restauració de l’estació. La temporada passada la societat ja va assumir la gestió dels restaurants de la Coma i l’Hortell –els dels Planells era l’únic que no s’havia externalitzat– i aquest hivern també explotarà els de les Portelles. Aquest era, precisament, l’únic que quedava en mans privades, ja que els llogaters tenien un contracte per cinc anys i encara en quedaven 2 per endavant. No obstant això, segons va explicar el director general d’Ordino-Arcalís, Xabier Ajona, aquest estiu passat es va arribar a un acord amb els privats per tal de rescindir el contracte abans del previst.

El principal motiu que va portar a prendre aquesta decisió és la dificultat que hi ha per fer-hi arribar aigua en gran quantitat. Ajona va indicar que l’aigua hi arriba a través del circuit de canons, i per tant això els limita la quantitat. “Les Portelles estava pensat com un snack-bar, i en convertir-se en restaurant havia augmentat molt la demanda d’aigua”, va explicar, i hi va afegir que, de fet, “el consum d’electricitat durant un mes per bombejar l’aigua fins allà ens representava un cost més elevat que el lloguer anual que ingressàvem”. Així, es va posar sobre la taula la possibilitat de rescindir el contracte “a canvi d’una indemnització molt cor­recta per les inversions i el lucre cessant”.

Per aquesta temporada, doncs, es va decidir fer una inversió a la zona per tal de remodelar l’espai. Actualment s’estan acabant els treballs que han de permetre canviar el mobiliari (Ajona va destacar que manté tot un estil “molt rústic”) i també s’ha buscat la fórmula per tal de poder mantenir el servei de restauració sense necessitar tanta aigua. Es treballarà en conjunt amb la resta de restaurants de l’estació, i s’han comprat equipaments que faciliten poder cuinar amb menys aigua.

Des de l’arribada de Xabier Ajona al capdavant de l’estació es va començar a introduir un gir en la política d’explotació dels restaurants, abandonant la tònica d’externalitzar aquest servei. Així, tal com es va insistir en la presentació de les novetats de la temporada, enguany es tanca el cercle de recuperació dels serveis de restauració amb la incorporació del punt del Refugi de les Portelles. La voluntat és donar una nova empenta a la gastronomia amb una clara aposta per la qualitat i l’atenció al client. De fet, és un dels aspectes que s’ha intentat cuidar més les darreres temporades, ja que també se li dóna especial importància per a la temporada d’estiu, ja que el fet de poder oferir servei de restauració es veu com un complement important per poder-lo oferir als visitants de l’estació.

EN ESPERA DEL TEMPS PER DECIDIR L'OBERTURA

Xabier Ajona es va mostrar prudent a l’hora de parlar sobre un possible avançament de l’inici de temporada. Malgrat les nevades del cap de setmana passat, va indicar que no va caure tanta precipitació com s’havia dit, i que per tant no serà fins més endavant quan es prendrà una decisió. “Encara que hagués nevat tant com es preveia, si ens fa una setmana de calor tornem a quedar sense neu”, va apuntar. D’altra banda, també va explicar que per a la temporada hivernal se seguirà comptant amb el suport del COEX, que els ofereix una màquina llevaneu per facilitar l’obertura de la carretera d’accés a l’estació. També es mantindrà el servei per ajudar a posar cadenes als esquiadors a la recta del Serrat.

tracking