El comú construirà un pàrquing de més de 150 places a Prada de Moles

Les empreses que hi estiguin interessades podran presentar oferta al concurs per a l’adjudicació de les obres fins al 30 de novembre

El comú construirà un pàrquing de més de 150 places a Prada de MolesXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Encamp va convocar un concurs públic per dur a terme l’adjudicació de les obres per a la construcció d’un aparcament provisional a la zona de Prada de Moles. Es tracta d’un solar de 5.738,66 metres quadrats amb una capacitat per a uns 150 vehicles i ocuparà els terrenys on en principi s’anava a construir un Lycée, per resoldre la saturació del centre educatiu de la capital. El perímetre que allotjarà el nou pàrquing està situat per sota el pont de Riberaygua, al costat del camp de futbol i està previst que les obres es comencin a executar a finals de novembre, ja que la voluntat és que l’equipació es pugui inaugurar a finals d’any.

Etiquetes:

El 14 de juliol passat el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres Falcó, i el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres Arauz, van signar un conveni mitjançant el qual es produïa la cessió gratuïta dels terrenys que allotjarien l’aparcament, ja que l’espai és propietat governamental. A més a més es va determinar que el perímetre es regiria exclusivament per a pàrquing. En l’acord de cessió no es va establir una data límit per a l’explotació de l’equipament i la idea, tal com va assenyalar el comú, és que es mantingui mentre no s’executi el projecte del Lycée.

L’aparcament servirà de complement a la zona de Prada de Moles, inaugurada el novembre de l’any passat. Des del comú d’Encamp van manifestar la necessitat de realitzar una obra d’aquestes característiques, ja que “sempre que s’organitzen esdeveniments esportius manca espai i s’han d’habilitar estacionaments excepcionals al carrer per poder fer front al volum d’assistents que acudeixen amb els seus respectius vehicles”. Per tant, “l’equipament és del tot necessari”, van afirmar des del comú.

En relació amb els terminis d’execució dels treballs, durant la signatura del conveni, el cònsol major va declarar que l’objectiu era “tenir tota l’estructura muntada a finals d’any” i avui dia, des del comú, mantenen que “és possible que l’equipament estigui llest de cara a finals d’any”, encara que no van concretar els terminis de les obres. Els treballs consistiran en el condicionament de l’espai per poder-hi allotjar vehicles i, per tant, des del comú consideren que tampoc “implica una gran operació”. Tanmateix, estaran subjectes a les condicions meteorològiques.

Condicions del concurs

El procés de construcció es produirà mitjançant una contractació ordinària i per concurs. Totes les empreses andorranes que hi estiguin interessades podran participar-hi, i per fer-ho hauran de retirar la documentació necessària al despatx d’atenció al públic del servei de Tràmits de l’edifici administratiu del comú, ubicat a la plaça dels Arínsols i realitzar un pagament previ que ascendirà a 117,20 euros.

Les ofertes es presentaran en un sobre tancat on hi haurà de figurar el títol del concurs, el número del projecte i el nom del concursant. El termini finalitzarà el pròxim 30 de novembre. A més a més haurà de constar el plec de clàusules administratives particulars i el de prescripcions tècniques, el quadre de preus, el pressupost, la memòria, els plànols i s’adjuntarà un annex amb un estudi de seguretat i salut. Per a més informació els concursants es podran adreçar al departament d’Obres Públiques i Urbanisme del comú d’Encamp en horari d’atenció al públic.

S'INICIEN LES OBRES PER SEPARAR L'AIGUA NETA DE LA RESIDUAL

Ja estan en marxa els treballs per separar les aigües netes de la xarxa d’aigua residual del car­rer Ciutat Pubilla de la Sardana. Les obres que permetran realitzar el circuit específic per canalitzar les aigües pluvials i les residuals i, per tant, separar-les de les netes, es van adjudicar durant l’última sessió del consell de comú a l’empresa Pidasa Serveis per un import que ascendeix als 44.438 euros.

Els operaris ja estan treballant amb les màquines per a la construcció d’una nova canalització i es preveu que el termini per a l’execució de les obres sigui de quatre setmanes. La realització d’aquesta operació respon al compliment del compromís assolit amb el Govern, pel qual totes les par­ròquies han d’habilitar xarxes específiques per treure l’aigua neta de la xarxa de residuals.

El cònsol major va indicar el mes de juny passat que entre algun dipòsit que genera pèrdues i la separativa d’aigües, el comú inverteix cada any entre 200.000 i 300.000 euros.

tracking