L'avinguda del Fener es renova

Les obres es dividiran per segments per tal de perjudicar el mínim possible els veïns, els comerços i el trànsit

L'avinguda del Fener es renovaCOMÚ D'ESCALDES

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La remodelació integral de l’avinguda del Fener està a punt d’iniciar-se. De fet, el comú, durant aquests últims dies, ha anat repartint díptics explicatius entre els veïns, per tal de mantenir-los informats de tots els processos que s’engegaran el pròxim 7 de novembre, i a partir de dimecres, també els dos cònsols d’Escaldes-Engordany visitaran els comerciants de la zona.

“Som conscients que els treballs que s’hi desenvoluparan són complexos. El Fener és una entrada important a Escaldes i la seva llargada, més de 800 metres de carrer, també incrementa les dificultats. A més, hi viu molta gent, però com ja hem realitzat operacions semblants en ocasions anteriors, creiem que el procés serà senzill”, va assegurar Marc Calvet, el cònsol menor.

En aquest sentit, des de la corporació van declarar que vetllaran per afectar el mínim possible el dia a dia dels ciutadans i que garantiran la circulació dels vehicles sempre que puguin. Per aquest motiu les obres es produiran en tres fases i per trams. A més la corporació deixarà aparcar gratuïtament a altres pàrguings comunals a tots els veïns que no puguin accedir a les seves places a causa de les obres. I també, segons s’informa al díptic, es reduiran al màxim o s’aturaran els treballs durant els períodes de major afluència de visitants, com ara el pont de la Puríssima o les festes de Nadal.

Afectacions per trams

Les obres es duran a terme per fases i produiran canvis a la circulació. La primera inclourà el segment que va des de la cruïlla del carrer Sant Antoni fins a la sortida de l’aparcament comunal del Fener. La superfície afectada serà d’uns 1.800 metres quadrats. Els cotxes que accedeixin als pàrquings del carrer Isabel Sandy, de Vidal, Prat de les Oques, Sant Antoni, i els edificis Ribes i Forestal ho faran pel carrer Paraires i l’avinguda Carlemany. La sortida es produirà pel carrer de la Unió i s’habilitarà doble sentit de circulació des de Ciutat de Sabadell fins a l’aparcament Hoste.

Paral·lelament es procedirà a reformar el tram que va des de la cruïlla de Ciutat de Sabadell fins a Enric Graner. Es tallarà l’accés a l’avinguda del Fener des de Ciutat de Sabadell i l’accés a la gasolinera es farà per Enric Graner. Afectarà uns 1.000 metres quadrats.

Un cop acabada aquesta remodelació es procedirà a canviar el carrer Enric Graner fins a la gasolinera. Una dimensió de 1.952 metres quadrats. Durant aquestes obres els vehicles provinents del carrer de l’Obac estaran obligats a girar cap al carrer del Picó, excepte els cotxes que vagin a la gasolinera. Enric Graner serà d’una sola direcció cap a Ciutat de Sabadell i es donarà accés als veïns dels números 19, 21 i als clients dels hotels. En funció del transcurs de l’obra s’aniran obrint els pàrquings de la zona de la benzinera i se’ls donarà pas des d’Enric Graner.

La segona fase comprometrà una superfície de 1.150 metres quadrats i inclourà l’aparcament comunal fins a la cruïlla de Ciutat de Sabadell. En aquest punt es tancarà l’accés per la carretera de l’Obac, i per a l’edifici administratiu del ministeri d’Interior a excepció dels veïns del carrer Boïgues. Els usuaris amb places al Fener, Sant Antoni i Isabel Sandy hauran d’entrar pel carrer Paraires i l’avinguda Carlemany i sortiran pel carrer de la Unió. Al pàrquing d’Hoste i Fener 23 s’hi accedirà per l’avinguda del Fener o per Ciutat de Sabadell.

L’última fase englobarà uns 3.900 metres quadrats i anirà des del carrer de la Unió fins al pàrquing del Prat de les Oques i des de la gasolinera fins al carrer Picó. Els veïns dels carrers Isabel Sandy, Sant Antoni i l’aparcament comunal entraran per Paraires i Carlemany. Per accedir a les places de l’edifici Forestal i Ribes es donarà pas alternatiu des del carrer Sant Antoni o per la Unió. Enric Graner serà de direcció única cap a Ciutat de Sabadell, excepte els vehicles que es dirigeixin a la gasolinera i al pàrquing Aleix.

CRONOLOGIA DE LES OBRES DE MILLORA

El primer que es farà és posar tanques al recinte i marcar tots els serveis. Després es començarà a excavar per renovar completament la xarxa de clavegueram i es faran els embrancaments. A continuació es canviarà la voravia.

Marc Calvet, cònsol menor, va assegurar que “el més dur és fer la xarxa nova”, però va declarar que “la separativa d’aigües pluvials i fecals són del tot necessàries”. També va explicar que un cop enllestides les obres, l’avinguda del Fener tindrà un look molt similar al de l’avinguda Carlemany, amb la mateixa qualitat en els acabats.

tracking