El comú invertirà 300.000 euros al pàrquing de la part alta el 2017

El pressupost del 2017 inclourà una partida per fer els estudis dels terrenys

El comú invertirà 300.000 euros al pàrquing de la part alta el 2017CEE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú invertirà 300.000 euros l’any que ve per engegar els treballs per fer un aparcament de 600 places a la part alta de la par­ròquia. Segons va informar la corporació al Diari, s’inclourà una partida al pressupost per a l’any 2017 –que encara s’està elaborant– per tal de dur a terme l’estadi preliminar de l’obra, cor­responent a estudis geològics i del terreny. Després que el conseller de Liberals d’Andorra Marc Magallón dubtés que la majoria tingui intenció de tirar endavant el projecte –perquè “som a octubre i no s’ha fet res”, va dir durant la reunió de poble que va celebrar el partit dijous a Caldea–, el cònsol menor, Marc Calvet, va assegurar que el comú segueix apostant per l’aparcament Escalé, que s’ubicarà al carrer Mossèn Guillem Adellach, que ha de permetre dinamitzar la part alta de la parròquia.

Etiquetes:

Amb tot, va admetre que és un projecte lent, amb molts propietaris implicats, i va reconèixer que hi ha hagut un retard perquè l’any que ve ja s’hauria de començar a construir i, en canvi, encara manca tirar endavant el pla parcial. “Abans de posar-nos a treballar hem de fer els passos. El projecte s’ha retardat per raons normals però en principi l’any que ve ja es podrien començar a fer les obres”, va explicar Calvet, referint-se a final d’any.

Ld’A critica el cost del projecte

Magallón va criticar el projecte ja que el veu “una obra massa costosa”. “Un projecte faraònic, una macroinfraestructura” que a parer del conseller liberal no és “profitosa”. “Fan falta aparcaments”, va dir, “però no de 600 places i de 10 milions d’euros de cost”, ja que a parer seu llevarà recursos per invertir en altres projectes.

En aquest sentit, va celebrar com “una victòria” que encara “no s’hagi fet res” i va apuntar que “potser no estan convençuts de fer-lo”. “Creiem que és una inversió de molts diners i que no es podrà fer res més si es fa això”, va deplorar, i va indicar que aposta per “fer un aparcament no tan ambiciós”. “Hi ha opcions millors”, va asseverar.

Calvet, però, va refermar la idoneïtat de la proposta i la va defensar com “un aparcament estratègic” per “les solucions que dóna a tots els edificis que no tenen aparcament en aquella zona”. A més, va assenyalar que “és un punt molt fort al centre de la par­ròquia” i va assegurar que malgrat el cost elevat, “no s’hauran de deixar de fer altres inversions”. “A Escaldes tenim aquesta sort”, va reblar.

El PS denuncia la lentitud

De la seva banda, la consellera del Partit Socialdemòcrata (PS), Cèlia Vendrell, va coincidir a defensar la necessitat d’un aparcament de 600 places però va criticar la lentitud a l’hora de tirar-lo endavant. Segons va dir, “ja fa 13 anys que se’n parla”, des del consolat de l’actual cap de Govern, Toni Martí, i en aquesta línia va alertar del “risc” que no acabi veient la llum.

A diferència de Magallón, que denuncia el caràcter de “macroprojecte” que té l’aparcament, Vendrell va recalcar que es tracta d’una inversió necessària. “Dono suport totalment a la construcció del pàrquing”, va dir, però va afegir que “potser no estan per la labor” ja que el projecte depèn dels propietaris privats i no únicament del comú. “Si els privats van fer el ronso poca cosa es podrà fer”, va lamentar, i va insistir que “m’agradaria que es tirés endavant i l’aparcament fos una realitat com més aviat millor”. La socialdemòcrata remarca que el pàrquing “donaria molta vida a la parròquia” i dinamitzaria la part alta d’Escaldes i l’avinguda ­Coprínceps. “Cal desenvolupar aquesta zona”, va concloure.

Mentre que Magallón proposa buscar altres terrenys a la part alta d’Escaldes per fer-hi l’aparcament, Vendrell va posar de manifest que si el del carrer Mossèn Guillem Adellach no pogués ser, una bona opció seria la parcel·la de davant de l’església.

tracking