Una hora més d'atenció al públic al comú

El nou aparcament del Serrat començarà a funcionar d’aquí a 15 dies i tindrà una capacitat per a 70 vehicles i 5 busos

Una hora més d'atenció al públic al comúANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La cònsol menor d’Ordino, Gemma Riba, va comunicar durant la sessió de consell del comú de la parròquia que s’ampliarà l’horari d’atenció al públic, i de tots els altres departaments de la corporació de 8 a 16 hores. El canvi entrarà en vigor a partir de l’1 de gener i suposarà una hora més d’atenció respecte a l’actual. Des del comú van justificar que aquesta nova mesura era necessària per “poder atendre el volum de totes demandes dels usuaris”.

D’altra banda, el cònsol major, Josep Àngel Mortés, va anunciar que el nou aparcament del Ser­rat, que rebrà el nom de Prada del Serrat, començarà a funcionar d’aquí a 15 dies. El nou equipament, que ocuparà tres parcel·les, una del Govern i dos de particulars, tindrà una superfície de 2.500 metres quadrats i una capacitat per a 70 vehicles i 5 autobusos. El preu del lloguer no arribarà als 500 euros mensuals. Mortés va manifestar que l’obra “és molt important” perquè “millorarà la mobilitat” i sobretot l’accés a pistes, perquè tal com va explicar el cònsol, des que es va obrir l’estació “hi havia matins que era impossible circular per la carretera”. Les conselleres de la minoria liberal, Sandra Tudó i Eva Choy, van destacar que la habilitació d’aquest espai era “un encert”.

Durant la roda de premsa posterior al ple es va parlar sobre l’incident informàtic que va provocar la caiguda dels servidors de Secnoa. L’oposició va qualificar de “molt greu” l’averia, però Mortés va declarar que els problemes “estaven solucionats” i que a mitjan novembre disposarien de les xifres del tancament de la temporada. Com a compensació pels danys, el cònsol va assegurar que rebran una indemnització valorada en 40.000 euros que cobraran a l’empresa responsable de la caiguda en hores de treball.

També es va aprovar la concessió del concurs de les obres de reforma de les escoles velles per 1.993.404 euros, una mica per sota del pressupost previst. El nou equipament sociocultural d’Ordino acollirà una ludoescola, el Punt d’Informació Juvenil i l’escola d’art La capsa. En aquest últim cas la reubicació permetrà “alliberar l’espai del centre esportiu”, va explicar la cònsol menor.

L’execució de l’obra serà de 18 mesos i el pressupost s’atorgarà en tres fases; la primera durant el 2016 per 185.037 euros; la segona s’executarà durant el 2017 per 944.444 euros i la tercera costarà 863.515 euros i finalitzarà durant l’any 2018.

EL FUTUR DEL CENTRE DE CONGRESSOS

Després que es declarés desert el concurs per donar en concessió el Centre de Congressos el comú no descarta convocar-ne un altre. Tot i així, la corporació baralla la possibilitat de treure un preu públic de lloguer de la instal·lació per a particulars, per a dies puntuals i per a qualsevol tipus d’activitat, per tal de rendibilitzar-lo. Actualment acull quatre actes a l’any i té un cost de manteniment de 10.000 euros anuals. Des de l’oposició també es va manifestar el desig que l’equipament pogués tenir més ús. Una de les activitats que va proposar la consellera Sandra Tudó va ser acollir fires.

tracking