La minoria critica que el comú no apliqui la Llei de la funció pública

Torres assegura que la qüestió s’està analitzant jurídicament i que si es comprova que la normativa afecta el comú “ho modificarem”

La minoria critica que el comú no apliqui la Llei de la funció públicaANA / M.F.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els consellers de la minoria del comú d’Encamp, especialment els dos representants del Partit Socialdemòcrata (PS) es van mostrar molt crítics ahir amb el que ells consideren un incompliment dels canvis aprovats el 2014 en la Llei de la funció pública en referència a la creació de la figura dels agents de l’administració de caràcter indefinit. Aprofitant que el ple aprovava una modificació de l’ordinació comunal de la funció pública van lamentar que al mateix temps no s’hagi aprofitat per aplicar altres canvis que, al seu entendre, afecten les corporacions parroquials. En aquest cas feia referència al fet que la llei obliga que els nous empleats no siguin funcionaris, sinó agents de l’administració de caràcter indefinit.

Sans va relatar que el passat mes de juliol “vam plantejar els dubtes i vam demanar que es mirés”, però va assegurar que ahir encara no en tenien resposta. Per aquest motiu va voler mostrar uns correus electrònics entre ells i la majoria per tal que quedessin reflectits en l’acta de la sessió. El cònsol major, però, va aturar la intervenció del conseller socialdemòcrata assegurant que “bar­reja dos conceptes que no tenen res a veure”. Sans va recriminar aquesta acció en la roda de premsa posterior a la sessió. “Quan he tret els correus, que no revelaven res d’especial, s’ha creat neguit i ha fet que literalment se’ns retirés la paraula”. Així, va concloure que la situació demostra que “per a DA això de respectar la llei, en alguns casos, no funciona o no es té en compte”.

Suport

La consellera de Liberals d’Andor­ra, Maribel Lafoz, també es va mostrar partidària de l’opinió de Sans. Així, va remarcar que “ja que es plantejava la modificació [de l’ordinació] vam dir: ‘resolem això’”. Però, va afegir “no hem pogut solucionar aquest dubtes i s’ha modificat l’ordinació”. De fet, tots els grups s’han mostrat favorables al canvi de l’ordinació, una qüestió que precisament havia criticat el grup liberal ja que es considerava que es donava una situació “irregular”. “Ara es dóna cobertura legal a una situació que vam denunciar davant del cònsol”, va afirmar.

De la seva banda, el cònsol major, Jordi Torres, va admetre que hi havia dubtes sobre el fet de si alguns articles de la Llei de la funció pública eren d’aplicació exclusiva a l’administració central o si també afectava els comuns. “Ho estem consultant. El jurista de la nostra confiança ens ha dit que no ens afectava la modificació, però ho continuem analitzant perquè tant liberals com el PS ens ho van advertir. Si tenen raó ho modificarem, si no, continuarem igual”, va assegurar.

Pel que fa als canvis en l’ordinació comunal, Torres va indicar que es va detectar una problemàtica amb el fet que s’utilitzaven càr­recs de relació especial com caps de departament, creant “ambigüitat”. “Vam mirar la resta de comuns com ho tenien fet i ells tenien creada la figura del director que aquí no prevèiem”. Així, els caps de departament passen a ser directors i podran ser propis o externs.

S'ADJUDIQUEN INVERSIONS PER VALOR DE 660.000 EUROS

El comú d’Encamp va adjudicar ahir diverses inversions que sumen un total de 660.000 euros. Segons va detallar el cònsol major la intervenció que s’endú la partida més important és la segona fase de les obres de reparació del passeig de Mojácar. En aquest cas el comú destinarà 484.000 euros a refer el tram comprès entre el pont de les escoles i l’hotel Pere d’Urg. A més, va avançar que ja es té en cartera el plec de bases per treure el concurs de l’última fase que ha de permetre millorar el tram des del pont del 14 de març fins al pont de les Bons. Torres també va anunciar que es destinaran entre 100.000 i 120.000 euros per arranjar el terreny que ha d’acollir un aparcament a Prada de Moles.

D’altra banda va indicar que entre el novembre i el desembre es posarà en funcionament la targeta E-park que permetrà als ciutadans tenir descomptes per estacionar, com ja disposen altres parròquies. D’entrada la targeta funcionarà en 5 aparcaments i el 2017 se n’hi afegirà un altre. El cònsol també va explicar que s’ha aprovat la creació del consell d’infants. Per ara s’ha donat llum verd al reglament i s’espera que com a molt tard a final d’any ja es pugui celebrar la primera sessió.

tracking