La Fira de la capital s'haurà de muntar amb deu dies d'antelació

La nova addenda en el contracte amb el proveïdor estableix que els materials de l’envelat hauran de ser al país un mes abans del certamen

La Fira de la capital s'haurà de muntar amb deu dies d'antelacióXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú de la capital no vol que es torni a donar un retard en el muntatge de la Fira d’Andorra la Vella com ha passat aquest any i és per aquest motiu que ja ha pres mesures per evitar-ho. Segons va detallar la cònsol major de la par­ròquia, Conxita Marsol, s’ha inclòs una addenda en el contracte que es té amb el proveïdor per tal de fixar-li uns terminis més exigents. A partir de l’any vinent, els materials per muntar la carpa que acull els expositors hauran de ser al país amb un mes d’antelació i la instal·lació haurà d’estar acabada deu dies abans de la inauguració oficial. “El comú s’ha compromès a facilitar un espai dins el mateix Parc Central on ubicar aquest material perquè es necessita molt espai per tenir-lo a disposició”, va manifestar la cònsol. Marsol va destacar els canvis i va recordar que ara tan sols s’exigia que el muntatge estigués acabat dos dies abans de l’inici de la Fira. “Aprofitant tot el que ha passat hem arribat a un acord, hem firmat aquesta addenda i permetrà que l’any que ve anem tots una mica més tranquils”, va indicar, i va ressaltar que “ja vaig dir que la Fira la faríem tant sí com no”.

El que descarta per ara la corporació és comprar un envelat. “Les carpes són molt cares i no tenen gaire ús”, va explicar, i va afegir que “la inversió és massa important, l’espai per guardar-la és molt important i també necessites especialistes perquè la muntin”. Conxita Marsol va tornar a parlar de la possibilitat d’introduir un canvi de model al certamen, però va deixar clar que no serà en breu.

Muntatge

Amb tot, la cònsol va voler tranquil·litzar tothom i va remarcar que el material que faltava ja estava a disposició dels operaris des de dimarts a la tarda i que per tant s’acabaria a temps. “Hem de ser positius, tot ha sortit bé i no crec que a última hora hi hagi cap problema”, va afirmar, i va indicar que ja s’estava col·locant la moqueta i construint el mur perimetral per protegir de la pluja.

POQUES DIFICULTATS PER TENIR ELS ESTANDS A TEMPS

A dos dies de l’inici de la Fira i amb una nova planificació forçada pel retard en l’arribada de la carpa, els expositors es preparen per iniciar el muntatge dels seus respectius estands. Alguns reconeixen sentir “una mica de neguit”, però en general es respira un ambient de confiança.

“De moment no hem notat afectacions. El comú ens va convocar la setmana passada per informar-nos sobre el canvi d’horaris, però com que el nostre estand té una estructura modular molt senzilla, només necessitem dues o tres hores per preparar-ho tot”, van explicar des del centre oftalmològic Vallmedicvision, un dels participants d’aquesta edició.

Una opinió força similar a la de Caldea, des d’on van reconèixer que el retard no els afecta: “el comú ens ha mantingut assabentats dels timings en tot moment. Suposo que l’estrès el pateixen els organitzadors, però nosaltres, els operadors, no l’hem percebut, perquè amb sis hores en tenim prou”, van comentar des del centre termal. En altres edicions començaven abans, però el muntatge era molt més “complex”, van reconèixer. Aquest any, en canvi, han optat per un model més simplificat.

L’AIVA, l’Associació d’Importadors de Vehicles d’Andorra, que haurien estat els més afectats si no hagués arribat la part de la carpa que faltava, van mostrar la seva satisfacció amb els resultats: “començarem el muntatge dijous, com cada any. Tot està en ordre”, va confirmar Xavier Calvís, president de l’associació.

Tot i així, també van alçar-se algunes veus crítiques amb l’organització, com la de Ski Andor­ra, que tot i la confiança en el comú, van reconèixer que els terminis són molt justos: “el dilluns havien d’entrar els constructors. Nosaltres triguem un dia i mig o dos, perquè s’han de tirar cables, fer la infraestructura Wi-Fi, necessitem electricistes, etc.”, va explicar Montserrat Guerrero, directora d’Ski Andor­ra. El seu objectiu és que divendres a les 11 hores estigui tot llest per vendre els forfets, però assenyala que no poden tenir cap imprevist: “els que tenen quatre coses no els afecta, però els que tenim un estand més treballat, anirem a contrarellotge”, va argumentar Guerrero.

L’hotel Piolets Park & Spa també va confirmar que l’endar­reriment els ha afectat. “El comú ens va convocar a corre-cuita per dir-nos que el procés s’allargaria i pensàvem començar dimarts. Ara estem en espera de poder-lo habilitar durant avui”, van comentar.

tracking