Conxita Marsol no pot garantir que tota la Fira pugui tenir envelat

La cònsol assegura que si no arriba l’envelat a temps es proposarà a l’AIVA exposar a l’aire lliure o fer-ho sota la carpa la setmana següent

Conxita Marsol no pot garantir que tota la Fira pugui tenir envelatXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va admetre ahir que a hores d’ara no pot garantir “al 100%” que la setmana que ve tot el recinte de la Fira estigui completament cobert. Malgrat que en les últimes converses mantingudes amb el proveïdor de l’envelat s’hauria compromès a disposar de tot el material dilluns i que dimecres el recinte estigués muntat, ahir la cònsol reconeixia que no poden garantir que la previsió s’acabi complint. “Hi ha un 90% de possibilitats que la Fira es faci en el format de sempre”, va apuntar, insistint que “estem quasi segurs que s’inaugurarà com sempre”. Això sí, hi afegia que “l’únic que pot passar, en el pitjor dels casos, és que una part dels vehicles estiguin a l’exterior”.

Tot i així va voler treure ferro a l’assumpte i va assegurar que la qüestió de la carpa és “anecdòtica” i que “el que realment ens preocupava era que no hi hagués fira”. En aquest sentit va explicar que han parlat amb representants de l’Associació d’Importadors de Vehicles d’Andorra (AIVA) per informar-los de la situació i va assegurar que “hi ha concessionaris que ens han dit que si han d’estar al descobert no tenen cap problema”. Amb tot, s’ha previst una alternativa si finalment els representants dels concessionaris no acceptessin aquesta situació: se’ls proposaria que poguessin fer l’exposició de vehicles sota la carpa la setmana següent, coincidint amb el pont de Tots Sants i la celebració de l’Andorra Shopping Festival.

Concessionaris

Tot i així, el president de l’AIVA, Xavier Calvís, no va voler avançar la seva posició. “Dilluns veurem quina és la situació i si no s’ha solucionat la problemàtica amb l’envelat decidirem què farem. Fins aleshores no farem comentaris al respecte. El que està clar és que estar al descobert en ple mes d’octubre aquí a Andorra no és viable”, va indicar.

D’altra banda, la cònsol va avançar que el comú s’està plantejant la possibilitat d’introduir canvis en el model de la Fira. “Ja fa molts anys que es fa el mateix model i els canvis a vegades van bé”, va explicar, i va recordar que el pàrquing del Parc Central és un espai de lloguer “i no se sap com pot evolucionar”. Marsol va explicar que la Fira “funciona”, però que es considera que s’han de fer “canvis, trobar atractius diferents, noves activitats i maneres de presentar les coses”. Així, la intenció és que els propers anys es pugui anar “replantejant”.

De fet, va indicar que si s’acaba construint un espai multifuncional, tal com vol el Govern, també podria servir per acollir la Fira, ja que va assegurar que “es vol mirar més el model d’estructura que no pas el concepte de fira”. I és que segons va apuntar la consellera de Promoció Turística i Comercial, Mònica Codina, aquest any hi ha hagut 30 expositors que han quedat en llista d’espera. Així, es considera que si la situació econòmica millora és probable que els propers anys hi hagi més interès i falti espai.

tracking