encamp

Govern i empresaris buscaran solucions a l'ocupació al Pas

L’executiu promou una trobada per conèixer les preocupacions de les companyies

Govern i empresaris buscaran solucions a l'ocupació al PasARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Responsables del departament d’Ocupació i Treball i els empresaris del Pas de la Casa es reuniran per abordar la problemàtica de l’arribada de treballadors a la localitat. Es tracta d’un problema que té lloc des de fa temps. La trobada ha estat promoguda per la mateixa administració central i són ara els comerciants els que han de posar sobre la taula una data, i les seves inquietuds i preocupacions.

Etiquetes:

El president de la Iniciativa Publicitària del Pas, Jean-Jacques Carrié, reconeix la problemàtica però es mostra en espera de la reunió perquè es posin en relleu casos concrets.

Les dificultats dels empresaris del Pas de la Casa per poder contractar treballadors són una de les qüestions que més maldecaps els generen. El Govern ha reconegut en reiterades ocasions que la distància a la qual es troba el Pas de la Casa del centre del país complica la situació. Per aquesta raó va posar en marxa, el juliol passat, un nou programa per al foment de l’ocupació en zones geogràfiques allunyades. En concret, l’executiu ofereix ajuts a les empreses per realitzar contractacions de persones amb nacionalitat andorrana o amb permís de residència i treball en vigor. A més, els empleats cal que justifiquin la necessitat de l’ús de transport públic o vehicle privat per arribar al lloc de treball.

Per poder-se acollir als ajuts, els empresaris han d’oferir un sou mínim de 1.150 euros i, en una primera fase, un contracte de durada determinada de sis mesos o indefinit, pel qual rebran 200 euros mensuals per cada treballador contractat. En una segona fase, el contracte haurà de ser obligatòriament indefinit i l’ajut es perllongarà durant sis mesos més com a màxim. En total l’import rebut per la companyia pot arribar a ascendir als 2.400 euros per treballador durant dotze mesos. A banda, el treballador també rebrà un ajut econòmic vinculat al cost del transport. La vigència d’aquest programa acaba a final d’any.

tracking