Cd'I+Liberals defensa l'ús de càmeres per preservar la seguretat

El conseller Víctor Pintos creu que és un “actiu innegociable” per a la parròquia i el país

Cd'I+Liberals defensa l'ús de càmeres per preservar la seguretatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Coalició d’Independents + Liberals al comú d’Andorra la Vella defensa la instal·lació de càmeres de seguretat al Parc Central de la capital per lluitar contra els actes vandàlics. El conseller de la minoria, Víctor Pintos, així ho assegura: “La nostra posició és molt clara. Tot el que es faci per preservar la seguretat de la parròquia, endavant”. Tot i això matisa que “sempre que es faci dins la legalitat vigent”. Segons Pintos, la seguretat del país i de la parròquia “per a nosaltres és un actiu innegociable” i remarca que “l’hem de preservar”.

El conseller no entra a valorar la denúncia presentada dijous per Delfí Roca, coordinador del comitè local de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), a l’Agència Andor­rana de Protecció de Dades (APDA) per la instal·lació de les càmeres per part del comú, on demanava un pronunciament de l’organisme sobre la legalitat de la mesura. De fet, per tirar-la endavant, la majoria va haver d’emetre al juliol un decret en el qual es detallaven aspectes tècnics, com ara el temps que les imatges s’han d’emmagatzemar i com s’ha de fer aquest procés. Tot i això Pintos demana a Govern que “desenvolupi” una llei de seguretat ciutadana que reguli explícitament com s’han d’aplicar aquestes mesures a tot el país, ja que ara cada parròquia pot establir els seus criteris.

En aquest punt coincideix amb Joan Crespo, cap de l’APDA, que anuncia que realitzaran les investigacions pertinents per tal de donar resposta a la denúncia de Roca. En concret, se centraran en si les càmeres “estan ben instal·lades i no envaeixen la intimitat de les persones”, així com “el tractament de la imatge”. Un aspecte en el qual “hem de ser curosos”. Un procés que apunta que es farà de forma “força diligent”.

En l’hipotètic cas que això no hagués estat així, però, l’organisme no té capacitat sancionadora sobre una administració pública, sinó que tan sols “podem emetre recomanacions”. Per als privats, però, les multes poden arribar als 100.000 euros, detalla.

tracking