la massana

El comú recomprarà uns 4,3 milions d'euros de les preferents d'EMAP

Previsió d’acabar l’any amb un superàvit de 686.209 euros i un deute de 13,1 milions

El comú recomprarà uns 4,3 milions d'euros de les preferents d'EMAPARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de la Massana preveu recomprar a tancament dels comptes del 2016 poc més de 4,3 milions d’euros dels 19 en accions preferents emeses pels bancs en l’operació de rescat d’EMAP. Ho va assegurar ahir el cònsol major de la parròquia, David Baró, durant la sessió del consell del comú en què es va aprovar la liquidació provisional de comptes a 30 de juny de l’exercici present. “La recompra de preferents segueix el seu curs i tot està funcionant amb normalitat”, va indicar Baró en declaracions als periodistes després d’una plàcida sessió del consell del comú en què tots els consellers, inclòs l’únic de la minoria, Albert Esteve, van votar a favor de tots els punts.

La Massana tancarà el primer semestre de l’any amb un superàvit de 2,6 milions d’euros, una xifra que quedarà reduïda a 686.239 a final de l’exercici. En aquests primers sis mesos del 2016 només s’ha executat el 30% de les despeses i s’ha arribat al 49,3% d’execució dels ingressos. “Les inversions van avançant al llarg del temps, mentre que abans d’arribar a la meitat de l’exercici ja s’ha ingressat tota la part d’impostos i taxes”, va explicar el cònsol major.

L’endeutament a 30 de juny del 2016 era de 15,1 milions d’euros i la corporació preveu que a final de l’exercici sigui de 13,1. Baró va destacar que d’aquesta manera l’endeutament se situarà en el 101,9%, molt lluny del màxim del 200%. “Estic content que l’endeutament acabi estant per sota del previst”, va indicar Esteve, però va matisar que “per a mi, les preferents també són endeutament”.

Ahir es van modificar diversos preus públics. Un, el de l’import de l’àpat del servei de menjador per a la gent gran. Els padrins hauran de pagar 5 euros per àpat, 0,75 cèntims més que abans. L’altre, el de les activitats dels tallers de vacances escolars (passen de 8,50 a 9,50 euros per dia) i els de les activitats d’estiu. Les d’esports passen de 45 a 50 euros setmana i les temàtiques, de 55 a 60.

L'ESTACIÓ D'ESQUÍ CANVIA D'ESTATUTS

El comú va aprovar ahir la modificació dels estatuts d’EMAP, la societat que gestiona les estacions d’esquí de Pal i Arinsal. Per una banda, s’ha ampliat l’objecte de la societat amb les noves activitats que ofereix el domini. D’altra banda, s’ha canviat l’article sobre el consell d’administració d’EMAP perquè els seus membres professionals, no els polítics, puguin rebre una remuneració que ara cobraven com a treballadors de la societat. També es podrà ampliar en dos el nombre de membres professionals. N’hi haurà cinc del comú (cònsols i consellers), quatre professionals i la secretària.

tracking