la massana

El comú tanca el primer semestre amb 2,6 euros milions de superàvit

El comú tanca el primer semestre amb 2,6 euros milions de superàvitComú de la Massana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú de la Massana ha tancatha tancatlaliquidaciódel segon trimestre de l'anyamb un superàvit de 2,6 milions euros. El cònsol major i conseller de Finances, David Baró,ha matisat, però, que el resultatencara no és extrapolable a com s’acabarà tancant l’exercici tot i que ja marca la tendència.La projecció del nou marc pressupostari preveu una liquidació final amb superàvit de més de 600.000 euros i amb una reducció important de l’endeutament, que podria situar-se al voltant dels 13 milions d’euros. D’aquesta manera l’endeutament estaria situat al voltant del 100% del màxim permès per la Llei de Finances Comunals, una xifra que es reduiria fins al 69% a l’acabar el mandat.

Pel que fa a les dades del primer semestre, les despeses han estat de 4,2 milions d’euros i els ingressos de 6,8.

D’altra banda, en la sessió d’avui també s’han modificat diversos preus públics, com el de menjador per a la gent gran, que queda fixat en 5 euros el menú i el de diversos serveis d’esports i joventut, com les activitats de vacances escolars (per exemple les de Tots Sants) que tindran un cost de 9,50 euros per dia. El preu dels esports d’estiu ha quedat fixat en 50 euros setmanals i les Setmanes temàtiques en 60 euros.

Modificacions als Estatuts d’EMAP SAU

En la sessió d’avui s’ha aprovat per unanimitat un canvi en el text dels Estatuts de la societat Estacions de Muntanya Arinsal Pal, per tal d’adaptar-los a l’actualitat. S’ha ampliat l’objecte de la societat amb noves activitats, ja que l’estació aposta pel creixement dels serveis i esdeveniments. També ha canviat l’article sobre el consell d’administració per tal de poder ampliar-lo amb dos membres professionals més i, s’ha clarificat que els càrrecs polítics no poden tenir cap remuneració mentre que el professionals sí que en poden percebre. Finalment, s’ha fet un canvi en el règim econòmic de la societat per tal de quadrar els tancaments amb els del comú i evitar decalatges.

tracking