finances

Sant Julià apuja la taxa d'higiene, enllumenat i radicació

Sant Julià apuja la taxa d'higiene, enllumenat i radicacióANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Sant Julià de Lòria ha avuila liquidació del 2015 i el pressupost del 2016, que preveu un augment d'impostos amb l'objectiu de revertir la difícil situació financera.

Tenint en compte que l'endeutamentde la corporacióse situa a només 60.000 euros del límit legal, el pressupost d'enguany preveu una reducció de despeses del 18% amb una xifra global de 10,9 milions d'euros -sense comptar el crèdit extraordinari de 3,5 milions aprovat al gener per a Camprabassa-, i uns ingressos de 12,6 milions.

Els ingressos augmenten per l'increment d'un 30% de la taxa d'higiene i enllumenat, que passa de 45 a 58 euros per persona, i per l'augment de l'impost de radicació de gasolineres, banca, grans superfícies i indústries del tabac. Tot plegat suposarà uns 425.000 més d'ingressos, cosa que farà augmentar el límit d'endeutament i que es pugui tancar l'any amb un deute acumulat de 22,7 milions d'euros, inferior als 23,2 actuals.

Els consellers de l'oposició s'han abstingut en l'aprovació del pressupost pel fet de no haver pogut participar en la seva elaboració, i han donat suport als comptes del 2015, tot i que creuen que s'ha arribat tant al límit d'endeutament perquè s'ha comptabilitzat un deute a llarg termini de Camprabassa que en anys anteriors no estava inclòs "i que el Tribunal de Comptes havia donat per bo".

tracking