Sans demana una exposició pública de l'informe francès sobre l'heliport

El cònsol reitera que cal saber si generarà molèsties a la Cabeca abans de posicionar-se

Sans demana una exposició pública de l'informe francès sobre l'heliportFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ja sap que el resultat dels estudis sobre el terreny proper a FEDA proposat per acollir l’heliport nacional serà positiu. Ara bé, des de la minoria comunal del Partit Socialdemòcrata es considera que un cop arribin els informes escrits s’han de presentar públicament. “És el més important per tranquil·litzar tot­hom”, va assegurar el conseller Joan Sans, que va explicar que alguns veïns de la zona de Vila “ens han expressat els seus neguits per les possibles molèsties”.

Etiquetes:

En aquest sentit, va assegurar que “si s’explica i tot és positiu no ens oposarem al projecte”. No obstant això, considera que cal que els informes, més enllà de les qüestions tècniques sobre la idoneïtat del terreny, també entrin a valorar el sobrevol i el nivell de sorolls que pot causar als nuclis habitats més propers. “Tot això no sabem si ho inclourà l’informe i nosaltres volem saber segur que no afectarà els nuclis habitats”, va remarcar, tot recordant que “per nosaltres no és un projecte prioritari, però si no genera cap molèstia i no representa una despesa de diners públics, no ens hi oposarem”.

De la seva banda, el cònsol major de la parròquia, Jordi Torres, es va mostrar en espera de poder conèixer en detall els informes abans de manifestar-se a favor o en contra de la infraestructura. “La ubicació entenem que és bona perquè és una zona que està qualificada com a industrial al pla d’urbanisme i, per tant, no hi ha edificis residencials”, va manifestar Torres, que va indicar, però, que “l’única zona que afecta és la Cabeca, tot i que està allunyada”.

Així, va exposar que “volem saber els plans de vol per assegurar que no passen a una altura baixa i suposo que els informes ens ho diran”. Per tant, va assegurar que “volem veure aquestes consideracions per escrit i que estigui confirmat”, afegint que “sempre hem dit que si no afecta de manera notòria la urbanització de la Cabeca el comú serà favorable al projecte”. Des de la minoria liberal no es van fer declaracions.

tracking