La capital engega les primeres càmeres de videovigilància al parc Central

N'ha instal·lat sis i en preveu posar-ne un total de 16

Una de les càmeres que s'han instal·latANA / M. F.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d'Andorra la Vella ha posat en marxa avuiles sis primeres càmeres de videovigilància en el marc de la prova pilot que s'ha engegat i que pretén instal·lar-ne 16 (amb una partida d'uns 16.000 euros) entre el parc Central i la plaça del Poble, amb l'objectiu de combatre les bretolades a la parròquia. Tal com ha explicat el conseller de Medi Ambient i Innovació de la corporació comunal, David Astrié, de moment s'han instal·lat sis aparells al parc Central, "per controlar la zona dels lavabos i l'entrada a través de la Batllia".

Properament, s'instal·laran altres tres càmeres a l'edifici de serveis del parc Central que enfocaran la zona de jocs i, posteriorment, es començarà la feina a la plaça del Poble, on hi ha previstos aparells per controlar la zona de jocs, la zona de la rambla Molines i els ascensors, tal com ha detallat Astrié. Aquestes càmeres estan connectades amb el Servei de Circulació i de manera paral·lela s'ha treballat en la regulació dels fitxers de dades i en la posada en marxa de tres inspectors que incideixen en aspectes com la recollida dels excrements de gossos o les escombraries. De fet, Astrié ha valorat de manera positiva la feina que des del mes de juny porten a terme aquests inspectors i ha dit que ara com ara treballen en una campanya perquè es recullin els contenidors de la via pública.

El conseller de Medi Ambient i Innovació ha detallat que les bretolades més freqüents són pintades, vidres trencats o petits incendis i, de fet, en els últims dos mesos se n'haurien registrat uns quatre o cinc. Així, per exemple, ha detallat que la setmana passada hi va haver algú que va encendre un rotllo de paper higiènic i el va llençar dins el lavabo.

De moment es durà a terme aquesta prova pilot que servirà també per definir els procediments: el "seguiment, control i gestió" que es fa de les càmeres i com funcionen aquests aparells per poder decidir en quins altres punts es poden instal·lar altres càmeres i els terminis.

L'avís que s'ha instal·lat a l'exterior del parc Central exposant que s'han instal·lat les càmeres

Una de les pantalles que mostra com es podran visionar les càmeres

tracking