El comú suspèn una activitat de nit després d'atendre una menor èbria

Els serveis sanitaris de l’Encamp Nit van haver d’assistir dissabte una noia de 14 anys que patia un coma etílic

El comú suspèn una activitat de nit després d'atendre una menor èbriaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú va haver de suspendre una de les activitats de la vuitena edició de l’Encamp Nit que es va celebrar dissabte després d’atendre una menor amb clars símptomes d’embriaguesa. Els fets van tenir lloc a la nit, quan un grup de joves va demanar ajuda als serveis sanitaris que hi havia al Complex esportiu i sociocultural d’Encamp perquè una jove de 14 anys es trobava malament. “Ens van avisar que hi havia hagut una noia de 14 anys amb un atac total d’embriaguesa, fregant el coma etílic”, va explicar ahir en declaracions al Diari el conseller de Joventut i Esports, Xavi Fernández, que hi va afegir que “teníem l’ambulància allà i vam actuar”.

Segons Fernández, els joves que van fer la crida no participaven en les activitats esportives i lúdiques que s’estaven desenvolupant al recinte amb l’assistència de gairebé mig miler de nois d’entre 12 i 20 anys. Amb tot, l’organització va decidir susprendre un dels tallers previstos, concretament el de discjòqueis que havia de dur a terme Flaix FM. “Vam anul·lar l’activitat perquè vam veure que hi havia nens que hi havien anat a buscar un ambient que no era el que hi havia allà”, va exposar Fernández, el qual va destacar que la resta d’activitats es van seguir realitzant amb normalitat fins a la una de la matinada. El conseller va reconèixer que alguns joves “es van pensar que era una festa i en cap cas ho era, sinó una competició esportiva” durant la qual es van dur a terme, de vuit del vespre a una de la matinada, tota mena d’activitats, com ara tornejos de jocs electrònics, taller de robots, exhibicions d’skate i ball, així com tornejos de futbol 4x4, bàsquet o tennis de taula.

“Van venir a buscar auxili”

Fernández va remarcar que la colla de joves on hi havia la noia afectada no participaven en l’Encamp Nit, sinó que “estaven a fora i van venir a buscar auxili”. “Arran de fer botellón es van espantar i van venir a buscar ajuda”, va recalcar, tot manifestant que “vam veure venir uns nens espantats dient que una nena es trobava malament”. De fet, a l’interior del recinte no hi havia servei de bar, sinó que només es repartien aigües, va ressenyar.

Va ser a partir d’aquest fet que l’organització va parlar amb el Grup Flaix per anul·lar el taller de discjòqueis “no fos cas que es pensessin que amb el taller de DJ hi havia una festa i la cosa anés a més”, va argumentar, afegint que “vam ser prudents i vam suspendre l’activitat”. “No venien ni per una qüestió esportiva ni per fer activitats, sinó amb una actitud concreta”, va manifestar.

El pare d’un dels menors que van participar a l’Encamp Nit va mostrar ahir la indignació a Twitter, on va denunciar que “van anul·lar activitats atesa l’embriaguesa d’alguns menors”. “Molt bé! Tolerància zero amb l’alcohol dels menors”, va sentenciar.

tracking